Hirdetés
Divertimento

Hauszknecht Csabára emlékeztek

Illusztráció: Pixabay
Farkas Mónika
2021.01.12. 07:18

A Győri Filharmonikus Zenekar tragikus hirtelenséggel elhunyt szólamvezetőjére is emlékeztek a Győr+ Rádió Divertimento című műsorában.

Hirdetés

Debütált a Flesch Károly hangversenybérlet idei első koncertje. A Vonósok című programban Schubert g-moll vonósnégyese és Dvořák Esz-dúr vonósötöse csendült fel a Győri Filharmonikus Zenekar vonósművészeinek előadásában, Berkes Kálmán művészeti vezetésével. A koncert házigazdája dr. Szabó Balázs zenetörténész volt. Megtartva – a hangversenyt felvételről sugározta a Győr+ Rádió múlt vasárnap 16 órától, amely visszahallgatható a társulat Soundcloud csatornájáról. A Divertimento műsorának vendégei a koncert közreműködői voltak: Bónitz Márton, Ráczné Nagy Andrea, G. Horváth Barnabás és Vargek Zsófia, illetve Farkas Kálmán.

Hauszknecht Csaba (Fotó: GYFZ)

Hauszknecht Csabára emlékeztünk. A Győri Filharmonikus Zenekar tuba szólamvezetője váratlanul hunyt el, életének 50. évében. Harminc éven át több tízezer hangversenyen, illetve kamarakoncerteken szólaltatta meg hangszerét.  A társulatban eltöltött évtizedek alatt szakmaiságával és emberségével hidat képezett a generációk között, mindig megtalálta a hangot az idősebb és a fiatal, pályakezdő kollégákkal. Igazi pedagógus volt, aki a szimfonikus zenekari munka mellett mindig is fontosnak tartotta a tudásátadást, a hangszeres oktatást. Bakonyszentlászlón az Ács Mihály Művészeti Iskolában 17 évig tanított, a helyi rézfúvós tanszak motorjaként szívügyének tekintette a diákok zenei nevelését.  A hangszert otthonában sem tette le, Csaba mindig büszkén emlegette a családi örömzenélést, mindhárom gyermeke a mai napig elkötelezettje a rézfúvós hangszereknek. 

Hirdetés

Hauszknecht Csabát a Győri Filharmonikus Zenekar saját halottjának tekinti, emlékét örökre megőrizzük!

Kapcsolódó témák: #divertimento | #Győr | #Győri Filharmonikus Zenekar |
likeold
a fb oldalunkat