Hirdetés
Tag: divertimento
Hirdetés
Földvári Gabriella 2021.06.15.

Vastaps a Győri Filharmonikus Zenekarnak

A Carmina Burana (CB) misztikus, megfejthetetlen ősereje a győri filharmonikusokkal, budapesti, soproni kórusokkal, operaénekesekkel áthatotta a fertőrákosi barlangszínház falait a vasárnapi koncerten. Carl Orff írhatta volna kimondottan erre a helyszínre élete legnagyobb színpadi sikerét, úgy igázta le műve itt a közönséget, úgy élt hatása, ritmusa az évezredes kövek között.

Farkas Mónika 2021.06.10.

Felejthetetlen este – jön, jön a Carmina Burana

Az elmúlt hét egyik nagy pillanatát élhették át mindazok, akik részesei lehettek Sergei Dogadin és a Győri Filharmonikus Zenekar koncertjének. A 2019-es Nemzetközi Csajkovszkij Verseny győztese játékával mindenkit lenyűgözött, a Richter János hangversenybérlet záró hangversenyének dallamai sokáig elkísértek bennünket. A Divertimento műsorának vendégei az orosz hegedűművész és az est karmestere, Berkes Kálmán voltak.

Farkas Mónika 2021.05.31.

Esztétikum és maximalizmus

Bánfi-Nemes Réka, a Győri Filharmonikus Zenekar fuvola szólamvezetője két éve erősíti a társulatot. Nagy izgalommal élte meg az újranyitás ünnepét a Rost koncerten.

Farkas Mónika 2021.05.27.

Rost – nagy találkozás a közönséggel

A krízis mindig magában hordozza az újjászületés lehetőségét. A Győri Filharmonikus Zenekar Nikisch bérletének záró koncertje egyben az újranyitás ünnepe is volt múlt szerdán. A méltó esemény címszereplője az ünnepelt operacsillag, Rost Andrea volt.

Farkas Mónika 2021.05.27.

Bécs és Párizs

Izgalmasan alakult az elmúlt időszak a Győri Filharmonikus Zenekar életében. Korda Sándor némafilmjéhez készült díjnyertes Kísérőzenét játszották a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek rendezvényén múlt szombaton.

Farkas Mónika 2021.05.12.

Az aranyember – ősbemutató új időpontban!

A Müpa őszi zeneműpályázatának filmzene kategóriájában lett díjazott Farkas Bence, aki Korda Sándor Az aranyember című némafilmjéhez írt Kísérőzenét.

Farkas Mónika 2021.04.26.

Saint-Saëns 100

A Győri Filharmonikus Zenekar Saint-Saëns 100 című koncertjét a Bartók Rádió élőben közvetítette múlt pénteken.

Farkas Mónika 2021.04.12.

Újítások, innovatív megoldások

Milyen újdonságokkal rukkol elő a Győri Filharmonikus Zenekar? Erről mesélt a Divertimento műsorának vendége Szilbek Júlia, a társulat marketing koordinátora, programszervezője.

Farkas Mónika 2021.04.09.

Klasszika

Húsvétvasárnap Bach, Händel és Mozart, illetve Vivaldi örökérvényű muzsikáival idéztük meg az ünnep hangulatát.

Farkas Mónika 2021.03.29.

Megdicsőült éj

A Flesch Károly hangversenybérletben meghirdetett Megdicsőült éj című koncertjüket a zenekar online, a szokott módon elérhetővé tette március 28-án, azaz a bérletben meghirdetett eredeti időpontban. Berkes Kálmán művészeti vezetésével a muzsikusok előadásában meghallgathatjuk W.A. Mozart C-dúr vonósötösét és A. Schönberg Verklärte Nacht című művét a társulat YouTube és Soundcloud csatornáján.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat