Educatio Kiállítás

Hatalmas érdeklődés mellett mutatja be képzési kínálatát a győri egyetem

Győr+ Fotó: Májer Csaba József
2023.01.13. 09:48

Rengeteg fiatalt vonzott a Széchenyi István Egyetem standja a budapesti Hungexpo területén megrendezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. Az érdeklődők első kézből kaphattak hiteles információkat a szakokról, a kollégiumi lehetőségekről, a hallgatói életről.

Hirdetés

A január 12. és 14 között megrendezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás az ország legnagyobb oktatási kiállítása, amelyen természetesen a Széchenyi István Egyetem is képviselteti magát. Az ide érkezők részletes felvilágosítást kaphatnak az intézmény kilenc kara tizenegy képzési területének (jogi, gazdaságtudományi, társadalomtudományi, műszaki, agrár, bölcsészettudományi, informatikai, pedagógiai, egészségtudományi, művészeti és sporttudományi) 88 szakjáról, a duális és szakirányú képzésekről.

Tájékozódhatnak a hallgatói életről, a sportolási lehetőségekről, a kollégiumi szolgáltatásokról, az ösztöndíjlehetőségekről egyaránt, a győri mellett a mosonmagyaróvári és budapesti képzésekről, valamint az egyetem dinamikusan fejlődő Zalaegerszegi Innovációs és Képzési Központjáról is.

A Széchenyi István Egyetem kitelepülése az Egyetemi Szolgáltató Központ és Kollégium szervezésében valósul meg, a Hallgatói Önkormányzat pedig mintegy harminc fővel segíti a tájékoztatást. Az ide érkező diákokkal jó hangulatú beszélgetéseket tudunk folytatni, hiszen korban hozzájuk közel álló hallgatók osztják meg tapasztalataikat az egyetemről, és válaszolnak a felmerülő kérdésekre” – fogalmazott Pék Márton az egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

A standon már az első napon sorban álltak és egymást váltották az érdeklődők, akik nagy figyelemmel hallgatták a tájékoztatókat, és többen jelezték, hogy továbbtanulásuk célkeresztjében a Széchenyi István Egyetem áll. Tavaly is eljöttem a kiállításra, és már akkor megfogott az intézmény kínálata, a győri egyetemi élet. Most, hogy végzősként aktuálissá vált számomra a továbbtanulás, újra eljöttem, és a standon folytatott beszélgetések csak megerősítettek abban, hogy első helyen jelöljem a Széchenyit” – mondta el kérdésünkre a pécsi Kovács Gréta Ráhel. Hozzátette, elsősorban a gazdálkodási és menedzsment szak érdekli, erről igyekezett minél több információt begyűjteni.

A pápai Mágocsi Barbara hasonló elszántsággal érkezett, hiszen számára is a Széchenyi István Egyetem a legszimpatikusabb felsőoktatási intézmény. „Kifejezetten a Széchenyi miatt jöttem, nincs is más tervem a továbbtanulást illetően. A közösségszervezés szakra szeretnék bekerülni, szándékomat a kiállításon tapasztaltak csak megerősítették. Jó volt beszélgetni olyan hallgatóval, aki hasznos belsős információkat tudott adni az egyetemi élet mindennapjairól” – fejtette ki a középiskolás. Mint mondta, nagyon tetszik neki Győr és az egyetem modernsége, közege, amelyről ismerősei is csak jókat meséltek.

A szintén pápai Bereczky Noé a műszaki szakok iránt érdeklődik. „Több szakról is begyűjtöm az információkat, hiszen a járműmérnök, a gépészmérnök és a villamosmérnök képzés is érdekel, de ezek mellett igyekszem minél több képzést megismerni. Szívesen választanám Győrt, mert nagyon jók a benyomásaim a Széchenyi-egyetemről” – mondta.

Valóban érdemes részletesen tanulmányozni az intézmény kínálatát, hiszen mind a kilenc kar értékes diplomát kínál. Figyelemre méltó, hogy az itt végzett hallgatók több mint fele már az oklevél megszerzésének pillanatában rendelkezik munkahellyel, és 95 százalékuk az egyetem elvégzését követő hat hónapon belül elhelyezkedik. A végzősök visszajelzései is azt mutatják, hogy a Széchenyin tanulni jó, hiszen több mint 80 százalékuk újra ezen az egyetemen szerezné meg diplomáját.

A Széchenyi István Egyetem felvételi kiadványa további hasznos információkat tartalmaz az intézményről, amelyet itt lehet letölteni. Érdemes ide is ellátogatni: https://felveteli.sze.hu/

Az egyetem szeretettel vár minden érdeklődőt a Hungexpón, az Educatio Kiállítás nyitvatartási idejében, 2023. január 12–14-én 10–17 óra között, ahol pénteken 13-tól 16 óráig akár Kovács Bálint gyorsasági motorversenyzővel, az intézmény hallgatójával is lehet találkozni. Emellett január 17-én, kedden 9 és 14 óra között a Széchenyi István Egyetem Nyitott kapuk rendezvényére kerül sor a Győr Városi Egyetemi Csarnokban (Egyetem tér 1.).

Forrás: Széchenyi István Egyetem

Hirdetés