Hirdetés

Halálos lakástűz a Szabolcska utcában

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2021.07.09. 14:56

Radnóti Ákos, Győr alpolgármestere, egyben a lakástűzzel érintett körzet önkormányzati képviselője a hír hallatán szabadságát megszakítva azonnal a Szabolcska utcai lakástűzeset helyszínére sietett, hogy megnézze, miben tudja segíteni az ott lakókat és a kárelhárítást.

Hirdetés

Az alpolgármester elmondta: a tízemeletes társasházban közel nyolcvan lakás található, a lakások több mint a fele pedig önkormányzati tulajdonú szociális bérlakás, ahol sok idős ember él.

„Amint megtudtam, sajnos elhunytja is van a tűzesetnek. Ezúton is őszinte részvétemet fejezem ki a családnak és a hozzátartozóknak, nagyon sajnálom ami történt, borzasztó ez a tragédia.”

Hirdetés

Az alpolgármester hozzátette: a katasztrófavédelem folyamatosan végzi a dolgát, türelmet kért mindenkitől.

„Amit lehetett megtettünk: mivel a lakóknak el kellett hagyniuk az épületet, kinyitottuk a szomszédos iskolát, hogy lehessen használni az illemhelyet és mosdót. Azonnal idekérettem a Győr-Szol Zrt. lakásokkal és vagyongazdálkodással foglalkozó igazgatóját és az önkormányzat lakásügyi osztályának munkatársát, hogy segítsenek, tehát:

„Senki nem marad fedél nélkül. Akinek átmeneti lakásra lesz szüksége, annak az önkormányzat biztosítja, mindenben segítünk, amiben csak lehet.” – hangsúlyozta Radnóti Ákos.

A körzet képviselője hozzátette: a tragikus haláleseten kívül sajnos több sérülés is történt. A hatalmas füstben többen kaptak füstmérgezést, akiket kórházba kellett szállítaniuk a mentőknek.

Radnóti Ákos alpolgármester helyszíni videója ITT tekinthető meg.

Fotógaléria: Ács Tamás

Fotógaléria: Győr+ Média Zrt.

Korábban ma a témában:
Kapcsolódó témák: #Győr |
likeold
a fb oldalunkat