Hirdetés
Riasztás

Lakástűz: sikerült megfékezni a lángokat

Fotó: Győr+ Média
Győr+
2021.07.09. 11:38

Hatalmas füst és ijesztő lángok csaptak fel a Szabolcska és a Szigethy Attila út sarkán lévő egy tízemeletes ház lakásából! Tűzoltók, mentők és rendőrök érkeztek a helyszínre. Úgy tudjuk, embereket kell kimenteni a lángoló lakásból.

Hirdetés

Cikkünk frissül!! A helyszínről jelentkezünk!!

A délelőtt folyamán hatalmas füst és ijesztő lángok csaptak fel a Szabolcska utca és a Szigethy Attila út sarkán lévő tízemeletes ház lakásából!

Hirdetés

Szemtanúk beszámolói szerint az ötödik emeleti lakásból méteres lángok csaptak ki!

Információnk szerint embereket kell menteni a lakásból.

Frissítés: 12.15.

A helyszínen jelenleg is több tűzoltóautó, illetve mentő tartózkodik. Az ötödik emeleti lakás oltását emelőkosaras autóból kezdték meg a tűzoltóság munkatársai.

A helyszínen tartózkodik Hajba Ferenc kollégánk, aki arról számolt be: a jelenlegi információk szerint egy lakás teljesen kiégett.

Időközben kiderült az is: a Szabolcska utca 24-es számú házról van szó, ahol az ötödik emeleti, legszélső lakás kapott lángra. A lángok belekaptak a felette lévő hatodik emeleti lakásba is.

A tűzoltók egy emelőkosaras autóval kívülről közelítették meg a tűz fészkét, és erős vízsugárral a kiégett ablakon át kezdték meg az oltást. Utána feljebb folytatták az oltást a hatodikon, megakadályozva ezzel, hogy tovább terjedjenek a lángok.

Az épület mellett hordágyakkal, életmentő készülékekkel felkészülve várakoznak a mentősök, és pár perccel ezelőtt kihoztak az épületből egy középkorú hölgyet, akit hordágyra tettek. Úgy tűnt, a hölgy nem vesztette el az eszméletét. A mentősök gondozzák a helyszínen – számolt be róla Hajba Ferenc.

A házban a lakóknak el kellett hagyniuk az épületet. Nagy a riadalom. Kollégánk beszélt egy hetedik emeleti lakóval, aki elmondta: egy élet munkája van a lakásában. Mindenkit nagyon aggaszt, mi történik ez után.

további hír, hogy azok közül, akiknek el kellett hagyniuk az otthonukat, vannak mozgássérült, kerekesszékesek emberek is.

Tekintse meg videónkat a helyszínről!

A Győr+ Televízió stábjának helyszíni, 2 perces vágatlan videóját az oltás megkezdéséről IDE KATTINTVA tekintheti meg!

Közben megérkezett a Katasztrófavédelem hivatalos tájékoztatása is, amelyet változtatás nélkül közlünk:

„A tűzoltók két vízsugárral megkezdték a lángok oltását. Teljes terjedelmében ég egy tízemeletes társasház egyik ötödik emeleti lakása Győrben, a Szabolcska Mihály utcában. A tűzesethez a győri, a pannonhalmi és a lébényi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két vízsugárral megkezdték a lángok oltását. A tűzoltás idejére kiürítik az épületet.” (Forrás: Katasztrófavédelem.)

Galéria: Ács Tamás

Galéria: Győr+ Média Zrt.

Kapcsolódó témák: #Győr | #katasztrófavédelem | #tűzeset |
likeold
a fb oldalunkat