Gyula atya újra „szolgálatban”

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2023.03.06. 11:45

Súlyos szívműtétje és rehabilitációja után újra dolgozik a nádorvárosi Szent Kamillus templom plébánosa. Berkes Gyulát Budapesten operálták, a beavatkozás szerencsére jól sikerült, majd Gyula atya háromhetes rehabilitáción volt Balatonfüreden. Nádorváros tiszteletben álló plébánosáért és Győr díszpolgáráért rengetegen aggódtak az elmúlt időszakban, az atya pedig köszöni szépen a sok szeretet, amit a jövőben is igyekszik meghálálni. Berkes Gyula hétvégén már vissza is tért munkahelyére, a Szent Kamillus plébániára, hétfőn a Győr+ Médiának beszélt először arról, hogy élte meg az elmúlt heteket.

Hétfőn már munkahelyén, a nádorvárosi Szent Kamillus templomban mesélt az elmúlt hetek történéseiről Gyula atya. Berkes Gyulát napra pontosan 1 hónapja műtötték a szívével, de most már jól van és munkába is állt.

Engem is megleptek a történtek, hiszen elvileg egy rutinvizsgálatra mentem csak, de annak eredménye alapján Budapestre küldtek, ahol meg is operáltak, két koszorúeret cseréltek ki a fővárosi Honvéd Kórházban” – mondta Berkes Gyula. Gyula atyáért, aki láthatóan nagyon jó színben van, rengetegen aggódtak és figyelték a vele kapcsolatos eseményeket. A plébánost is meghatotta a sok szeretet, amit az elmúlt hetekben kapott és nem csak a hívektől.

Jólesett a hívek és az általam oktatott gyerekek aggódása, átsegített sok mindenen az elmúlt időszakban, rengeteg hívást, üzenetet kaptam én magam és a plébánia Facebook-oldalán keresztül is” – fogalmazott a plébános.

Ha eddig nem lett volna biztos, most már biztosan egyértelmű, a Jóistennek van még bőven feladata Gyula atya számára. A plébános áll elébe a jövőbeli teendőknek. „Nagyon vártam a visszatérést, hiányzott a templom és a hívek is, örülök, hogy tovább csinálhatom azt, ami az életem, amire feltettem mindenem, a Jóisten pedig megmutatta, hogy van még dolgom ebben a közegben, Nádorvárosban, Győrben” – emelte ki Berkes Gyula.

Műtétje és lábadozása alatt Gyula atyát helyettesítették a plébánián, ahol nem állt meg az élet, sőt még szépült is a templom. ”A miséket helyettesítéssel oldottuk meg, viszont a templom szépülése folytatódott, a főoltárra visszahelyezték a felújított angyalfigurákat és a gyertyatartókat” – hangsúlyozta a szívműtéten átesett plébános. Berkes Gyula hozzátette, a vele kapcsolatos sok-sok aggódás csak megerősítette benne, hogy mielőbb visszatérjen a Jóisten és a hívek szolgálatához. Kicsit ugyan visszább vesz a tempóból, de hétfőtől már ugyanazt a napi munkát végzi a plébánián, mint korábban.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #egyház | #Győr | #Nádorváros |