Hirdetés
Híradó

Győri óriásfestmény: az utolsó ecsetvonások

Fotó: Marcali Gábor
Kárpát Zsolt
2021.05.19. 10:11

Hamarosan elkészül Malasits Zsolt óriásfestménye, amelyet a képzőművész Győr 750. évfordulójára fest meg. A 7 méter hosszú és majdnem két méter magas alkotása megjeleníti Győr meghatározó történelmi eseményeit és szimbólumait. A képet a művész a Napóleon házban készíti el, és már csak néhány apró részlet tökéletesítése van hátra.

Hirdetés

Minden szín, forma, alak és szimbólum a helyére került. Az óriásképen már szárad a festék, az elmúlt egy hét alatt a festés leglátványosabb szakasza is lezárult.

„Nagyon sokáig nem túl látványos a fejlődése a képnek, aztán az alkotás átbillen egy ponton, ezután egy gyors intenzív változás következik be. A folyó is megkapta türkizkék színét.” – meséli Malasits Zsolt, aki már jó néhány hete dolgozik a festményen.

Hirdetés

A folyó a képen nem csak víz, hanem tér-idő választó, Malasits Zsolt így különíti el egymástól Győr meghatározó történelmi korszakait. Bár a kép  Győr 750. évfordulójára készül, a festményen az ókor is megjelenik. De láthatjuk Kossuth Lajost és Petőfi Sándort, valamint a városhoz kapcsolódó szimbólumok is felbukkannak. A következő napokban jöhetnek az utolsó ecsetvonások és hamarosan elkészül a kép.

Ilyenkor leülök a képpel szemben és egy kis lágy zenehallgatás mellett nézem a festményt, és keresem az esetleges finomítási lehetőségeket. De tulajdonképpen itt már csak apró beavatkozásról van szó, egy-egy ecsetvonás, egy kis fény, árnyék kerül fel az alkotásra.”  – emelte ki a győri festőművész.

A festményt a tervek szerint június közepén szállítják majd át a Győri Városházára.

A festményről készült képgalériánkat itt tekinthetik meg:

Fotó: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Győr750 | #híradó |
likeold
a fb oldalunkat