Győri az év tervezője

Szerző és fotó: Németh Boglárka
2022.11.09. 14:31

Tánczos Anita, győri divattervező lett az év tervezője az október végén rendezett III. Fashion Shown. A zsűrinek a shown be kellett mutatni a kollekciót, valamint a korábbi termékeket is, mindezekhez pedig branding dokumentációt is kellett készíteni. Tánczos Anita márkájával a senior kategóriában lett a befutó, őszi-téli kollekciójával diadalmaskodott, melynek fő elemei a fekete és az arany színek voltak.

Hirdetés

A Tánczos márka alapítója 2007-ben indította útjára kollekcióit. Azóta számos elismerésben részesült, legutóbb október végén.

Egyáltalán nem számítottam rá, igazából nem azért indultam, mert itt a díj volt a cél, az a hab a tortán volt. Igazából szerettem volna bemutatni a kollekciómat minél szélesebb körben, tehát ne csak regionálisan ismerjék a márkát, hanem Budapesten is. A versenyre alapjáraton kvázi bekerültél és akkor mondtam, hogy legyen, persze. Én kiültem a nézőtérre, tehát hátul a backstage-ben vártak a többiek, én kiültem a kolléganőmmel meg a lányom kísért el, jól éreztük magunkat és onnan mentem fel és vettem át a díjat.” – számolt be Tánczos Anita. 

A kollekcióban a fekete és az arany színek dominálnak. A tervező szerint az elkészült darabok tökéletesen tükrözik azt a szemléletet, amit a Tánczos képvisel. 

Ez a kollekció abszolút Tánczos. A megrendelőimnek az igényei szerint tervezek, tehát nyilván ott a Tánczos, azaz az én elképzelésem hátrébb sorolódik, a tervezés tekintetében, úgyhogy ez a kollekció, ez az őszi-téli viszont abszolút Tánczos elképzelés. Ez a persona, amit én elképzelek, vagy ez a női karakter, ami a kollekcióban megjelenik hasonlóképpen azonosul a tervezőnek a karakterével is egy picit. Az inspirálódási időszakban egy nagyon fekete kollekciót hoztam most idén létre. A feketében az a jó, hogy a feketével nem olyan egyszerű bánni, tehát díszítés, fazonok tekintetében, mert a fekete azért elnyelődik a térben vagy a vizuális szemléletben, ezért ez fontos volt, hogy nagyon látványos darabokat hozzak létre.” 

A divattervező büszke az elismerésre, hiszen ahogy ő fogalmaz mindezt egy olyan szakmai zsűri ítélte meg számára, akikre felnéz. A bemutatón a műsorvezető, Köllő Babett színésznő külön kéréssel fordult a bírákhoz, hogy Tánczos Anita egyik ruhájában konferálhasson. A tervező más magyar művészekkel is együtt dolgozik: köztük Pásztor Anna, az Anna and the Barbies énekesnőjét is ő öltözteti. Nagyon büszke arra, hogy az ismert emberek többsége megkeresi és ruháiban megtalálja a saját stílusát nem mellesleg pedig jól is érzi magát az alkotásokban.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #divat | #elismerés | #Győr |