Hirdetés
Járműgyártás

Győrből a világnak: tudást ad el a győri Audi

Fotó: Marcali Gábor
Hajba Ferenc
2022.04.12. 18:41

Már nyolcszáz szakember dolgozik a győri Audi kompetenciaalapú szolgáltatásainak központjában. Ez az úgynevezett SCC centrum műszaki fejlesztéseket, és többek között beszerzési-, logisztikai-, pénzügyi szolgáltatásokat ad el a Volkswagen csoportnak.

Hirdetés

Az Audi Hungaria csaknem 30 éves motor- és járműgyártó tapasztalatai alapján szolgáltatásokat fejleszt és ad el a Volkswagen-csoportnak. Rengeteg olyan tudás, képesség, kreativitás, kompetencia alakult ki az évtizedek során, amelyekre alapozva az eddigieknél sokkal mélyebben tudnak bekapcsolódni a Volkswagen termelési láncába, mondta el az Audi sajtónapján Patrick Heinecke, az Audi Hungaria pénzügyi területekért felelős igazgatósági tagja.

Szolgáltatásaik között szerepel többek között a villamos meghajtású motorok tartósságának vizsgálata, a fékek és a motor viselkedésének megállapítása extrém időjárási viszonyok között. Mivel az elektromos autók motorjai csendesek, minden más belső és külső zajt felerősít a karosszériájuk. Ezek terjedésének mérését követően megoldást kínálnak arra, miként lehet a zajokat minimálisra redukálni. Sok próbafolyamatot végeznek el a belső égésű motorokon is.

Hirdetés

A beszerzési és a logisztikai szolgáltatás a legjobb minőségű alkatrészek legelőnyösebb áron történő vásárlását, illetve a legolcsóbb, legbiztonságosabb, és leginkább környezetvédő szállítását dolgozza ki. Ezen kívül kínálnak pénzügyi – adó, vám -, illetve kontrolling szolgáltatásokat, valamint tudást a digitális termelési rendszereket kialakításához is.

A Győr+ Média nevében megkérdeztük, hány magyar szállítója van a Volkswagen csoportnak. Kiderült, hogy 150, közülük 80 konkrétan a győri Audinak szállít.

A beszállítók számának alakulásában „visszafogott emelkedés” tapasztalható, ám egy-egy cég a korábbinál nagyobb mennyiségű alkatrészt szállít be. Mivel at Audi Hungaria IT-szolgáltatásokat is kínál, kíváncsiak voltunk rá, mennyire lehetnek versenyképesek például Indiával szemben, ahol a Volkswagennek bejáratott IT-kapcsolatai vannak. Partrick Heinecke szerint a magyar szakemberek képzettségén túl nagy előny, hogy a magyar IT-csoport közvetlen kapcsolatban áll a győri Audi gyártási folyamatával. E mellett a magyar szakemberek német tudása is növeli a versenyképességünket.

Az autoszektor.hu chiphiányra utaló kérdésére azt válaszolták: az utóbbi időben az ukrajnai gyárakban valamennyire stabilizálódott a helyzet, chipbeszállítói kapcsolataik működnek. E mellett más országban is erősítik beszerzési pozícióikat.

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #Audi Hungaria | #gazdaság | #Győr | #Járműipar |
likeold
a fb oldalunkat