Győrben versenyeznek a Kárpát-medence legnagyobb fizika-tehetségei

Szerző és fotó: Ficsór Dávid
2023.05.19. 15:21

Öveges József emlékének méltó ápolása és a tehetséggondozás: ezek a fő céljai az Öveges József Kárpát-medencei Fizikaversenynek. A 33. alkalommal életre hívott rendezvény döntőjét ezúttal is Győrben, a Kazinczy Ferenc Gimnáziumban rendezték.

A hivatalos megnyitónak a Városháza díszterme adott otthont, ahol Dr. Pergel Elza alpolgármester köszöntötte a résztvevőket: “A fizika egy nehéz tudomány, de, ha valaki ilyen fiatal korban el tud benne mélyülni, az én szememben nagyon nagy dolog. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy volt Kazinczys diákként, Kolozsváry Ernő egykori tanítványaként, immár városvezetőként köszönthetlek titeket, érezzétek magatokat nagyon jól Győrben!

A szervező Eötvös Loránd Fizikai Társulat nevében Dr. Kroó Norbert tiszteletbeli elnök és Slezsák Zsolt, az általános iskolai oktatási szakcsoport vezetője adott útravalót a fiataloknak. 

Az első fordulón 169 iskola több mint 800 diákja vett részt. A háromnapos döntőn pedig 73 versenyző méri össze tudását. A résztvevők között határon túli diákok is szerepelnek. Erdélyből, Kárpátaljáról, Vajdaságból és Ausztriából is érkeztek diákok, akik a fizika tantárgy legjobbjai a nyolcadik évfolyamosok körében.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Győr | #híradó | #iskolák | #verseny |