Hirdetés
E-közlekedés

Győrben van a második legtöbb elektromosautó-töltő

Fotó: Pixabay
Győr+
2021.07.04. 18:17

A hazai utakon egyre több elektromos gépjármű cikázik, és a töltő-infrastruktúra is gyors ütemben bővül.

Hirdetés

Három évvel ezelőtt, országosan 108 töltőoszloppal indultunk, ma pedig már összesen 1320 töltő üzemel 183 városban.

Az MVM Mobiliti Kft. és a Magyar Közút jelenleg is nagy erőkkel tervezi a töltőhálózat további bővítését és fejlesztését, melybe most az érintetteket is bevonják online kérdőívük segítségével, amelyet a villanyautósok ezen a linken július 5-ig érhetnek el.

Hirdetés

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adatai szerint a nyilvános elektromos töltőállomásokon 2020-ban összesen 7,1 GWh energiát használtak fel az autósok, mely energiamennyiség 708 579 töltésből tevődött össze.

Nem az összes győri, de jó néhány (Grafika: villanyautosok.hu)

A 2019-es adatokhoz viszonyítva 25 százalékkal nőtt a töltések száma, és 30 százalékkal a töltésekre fordított energia mennyisége. Mindez tehát jól mutatja, milyen dinamikusan fejlődő területről van szó, ezért a felek célja az országosan egységes elektromosgépjármű-töltési hálózat és az annak fenntartható működését célzó elszámolási, fizetési rendszer kialakítása és üzemeltetése.

A legtöbb töltőoszlop, közel 500 darab, Budapesten található, ezek a legtöbbet használt töltők is, ezt követi Győr és Kecskemét jelenleg 39, illetve 37 darab töltővel.

Ha bárki szeretne hozzájárulni a jövő közlekedési szokásait nagyban meghatározó, most alakuló trendekhez, mindössze 10 perc alatt kitöltheti az online kérdőívet.

Forrás: Magyar Közút

Grafika: villanyautosok.hu

Kapcsolódó témák: #Győr | #közlekedés | #Magyarország |
likeold
a fb oldalunkat