Győrben is imádjuk a költészetet! Szavazzunk a kedvenc szerelmes verseinkre!

Győr+ Illusztráció: Depositphotos
2023.04.11. 12:27

Idén több szempontból is főszerepet kap a magyar irodalom, hiszen egyik legnagyobb költőnk, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából megannyi programmal várják a kultúra kedvelő közönséget Győrben. Mellette azonban nem szabad megfeledkeznünk április 11-éről sem, hiszen 1964 óta ezen a napon, vagyis József Attila születésnapján ünnepeljük a költészet napját. Szavazzon kedvencére!

Örömteli, hogy városunkban a kulturális sokszínűség az irodalmi élet területén is egyre többször vissza-visszaköszön. Ezt bizonyítja, hogy számos olyan program szerepel a kínálatban, mely akár a nagy magyar alkotók előtt tiszteleg, vagy éppen a fiatal, kortárs költőknek enged bemutatkozási lehetőséget.

Óriási sikere volt idén is például a Verselj Győr! kampánynak, márciusban városszerte piros masnikkal átkötött költemények várták, hogy rátaláljon valaki, így a győriek észrevegyék a hétköznapok apró csodáit.

Ez persze csak egy állomás a kínálatban, a Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódóan például a győri könyvtár izgalmas programokkal készült, de Farkas Mónika ötlete nyomán a Győr+ Média is sajátos akcióval kapcsolódott a sorozathoz.

Az emlékév mellett nem szabad elmennünk egy másik jelentős évforduló mellett sem. 1964 óta április 11-én, vagyis József Attila születésnapján ünnepeljük a költészet napját. Ez alkalomból csokorba gyűjtöttünk öt szerelmes verset, kíváncsiak vagyunk Olvasóink véleményére.

Vajon melyik a kedvenc? Melyik érinti meg leginkább a szívünket? Melyiktől érezzük igazán a szerelem földöntúli erejét? Szavazzon kedvencére:

Melyik a kedvenc szerelmes versed?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Illusztráció: Depositphotos

Költészet napi programok:

Kapcsolódó témák: #irodalom | #költészet | #költészet napja | #vers |