Győr Plusz Angyalok: beteljesült kívánságok

J. Kovács Andrea MekliZ Fotó, Kasza Fruzsina
2022.12.20. 14:21

Sok-sok boldog gyermekmosoly és néhány könnycsepp a felnőttek szemében. Nem lehetett meghatottság nélkül nézni azt a hatalmas örömöt, amit a Győr Plusz angyalok érkezése okozott a Bárczi Iskolában.

Legyél Te is egy gyermek Jézuskája, fogadj örökbe egy kívánságot! – ezzel a kéréssel fordultunk néhány hete a Győrben és környékén élőkhöz. Varga Zsófia ötletgazdával arra kértük a jóakaratú embereket, hogy karoljanak fel egy-egy hátrányos helyzetű gyermeket és varázsolják szebbé ünnepüket. Jótékonysági felhívásunkkal eredetileg a Bagolyvár Gyermekotthon lakóit szerettük volna meglepni, akik lerajzolták és elküldték nekünk kívánságaikat. Ám a kezdeményezés olyan sikeresnek bizonyult, hogy kibővítettük akciónkat, így a Bárczi Gusztáv Óvoda Iskola és Kollégium tanulóinak álma is teljesülhetett.

Kedden délelőtt a Bárczi Iskolába érkezett meg a gyönyörűen becsomagolt ajándékokkal megpakolt autó kollégáinkkal.

Az intézmény középsúlyos, értelmileg sérült gyermekeket lát el, valamint halmozottan sérültek nevelésével, fejlesztésével is foglalkozik. Nagy László igazgató és helyettese, Fodróczy Katalin lapunk kérdésére válaszolva elmondták: „A karácsonyi időszak mindig felfokozott várakozással telik. Vannak akik nem kapnak otthon ajándékot, számukra ez különleges adomány, ezért is örvendtek a megkeresésnek. A gyerekek nagy izgalommal rajzolták le a kívánságaikat, mindenki erősen gondolkozott, mi az amire leginkább vágyik. Egyszerű, szívhez szóló rajzok születtek. Már az ablakból figyelték, hogy mikor érkezik meg a Győr Pluszos autó és itt a karácsonyfa mellett közösen várták az angyalkákat. Annak pedig kiváltképpen örültek, hogy valóban azt kapták, amit szerettek volna.”

Mónika úgy szorítja a Barbie babát, mintha sohasem akarná elengedni. „Beteljesült” – suttogja és ámultan nézi a rózsaszín lakóautót. Léda azt sem tudja, melyik dobozt bontsa ki először. Dániel fülhallgatót és egy Star Wars figurát emel ki a csomagból. Levente színes ceruzákról, Zsófi nyakláncról és karkötőről álmodott. Hála az angyaloknak, akik mindent idevarázsoltak!

Iván Gábort, a Győr+ Média marketingvezetőjét is meghatotta az ajándékozás: „Rendkívüli élmény volt. Aki még nem élt át hasonlót, javaslom, jöjjön el és megérti micsoda jó érzés. Sokakat sikerült megszólítanunk és meglepődtünk, hogy mennyi jóérzésű és szeretetet adni akaró ember él Győrben és környékén. Sőt, nemcsak itt, hiszen még Németországból is érkeztek ajándékok. Ezúton szeretném megköszönni az akcióban résztvevők lelkesedését és önzetlen támogatását.”

A Győr Plusz Angyalok délután a Bagolyvár Gyermekotthonba látogatnak, ahol folytatódik az ajándékosztás.

Galéria: MekliZ Fotó, Kasza Fruzsina

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #Győr+ Angyalok | #Győr+ TV | #híradó | #jótékonyság |