Hirdetés

Győr csodája

Fotó: Ács Tamás
Szigeti Sándor
2022.08.12. 13:15

Szeretem Győr barokk utcáit járni, mert egy-egy ilyen séta egy picit mindig kiszakít a hétköznapok rohanásából, feltölt és kikapcsol.

Hirdetés

Bár nem vagyok turista, mégis újra és újra ámulatba ejtenek a titkokat rejtő szűk közök, a napsütötte terek, a régmúlt korokat megidéző házsorok és az esti fényben csillogó macskaköves utcák. A bencés templom méltóságteljes páros tornya, a Káptalandomb misztikuma, a Bécsi kapu tér páratlan látványa azt is lenyűgözi, aki sokadjára csodálkozik rá a város szépségeire, hát még azokat, akik először járnak nálunk, vagy éppen visszatérő vendégként köszönthetjük őket.

Győr minden évszakban gyönyörű, és az év minden napján felfedezésre csábít. Márpedig kevés olyan város van, amelyik ezt elmondhatja magáról. Ha valaki olyan szerencsés, hogy ezen a hétvégén a belváros felé veszi az irányt, lépten-nyomon jelmezesekkel, táncosokkal, vásári komédiásokkal találkozhat: pénteken és szombaton rendezik ugyanis meg a hagyományos nyári barokk hétvégét. Elegáns udvarhölgyek, zászlóforgatók, énekmondók, zenészek, gyermekprogramok színesítik a vidám középkori forgatagot, amelynek csúcspontja természetesen ezúttal is a barokk felvonulás és főúri házasságkötési ceremónia, vagyis a barokk esküvő lesz.

Ha valaki Győr utcái járva látni vélt már egy-egy elegáns főúri dámát valamelyik középkori ház három utcára is rálátást engedő sarokerkélyén, annak egészen biztosan ott a helye a győri barokk hétvégén, hiszen olyan napok következnek, ahol az álmok valóra válhatnak és a szemünk láttára elevenedik meg a történelem.

A hétvége teljes programja ITT érhető el!

Kapcsolódó témák: #Barokk esküvő | #Szemszög |
Hirdetés