Hirdetés

GYHG-meglepetés: kukásnak állhatott a három éves Patrik

Fotó: Vig Norbert
Németh Boglárka
2022.07.07. 17:01

Nem mindennapi meglepetésben lehetett része csütörtökön a 3 éves Reider Patriknak. A kisfiú rajong a szelektív hulladékgyűjtésért, a kukásautót pedig az ablakból szokta szemlélni. Szülei a közösségi oldalon keresztül egy kommentben jelezték kisfiúk legfőbb vágyát, aki nem is számított arra, hogy személyes meghívást kap az egyik hulladékudvarba.

Hirdetés

Csillogó szemekkel várakozott várandós anyukájával és édesapjával Reider Patrik a Sas-hegyi hulladékudvarban.  A hároméves kisfiú odáig van a kukásautókért és a szelektív hulladékgyűjtésért, így jutalomként Nagy Csaba, a GYHG ügyvezető igazgatója és Dr. Dézsi Csaba András, polgármester személyes meglepetéssel készültek a számára. Patrik segítségével három darab műanyag hulladékot tartalmazó edényt is kiürítettek, majd a kisfiú mehetett egy kört a kukásautóval. 

A kisfiú – ahogy ebben a korban sokan, köztük én is – gyakran nézte a kukásautó ürítését és ez volt a kérés, hogy hadd próbálja ki itt a telephelyen. Úgy gondolom, hogy ez az élmény fontos dolog a gyermekek életében, hiszen láthatják, hogyan történik a hulladékszállítás és hulladékkezelés. Minden gyermeknek izgalmas dolog ez, de sok felnőttet is érdekel a téma. Örülök neki, hogy így a hulladékszállítás is egy kicsit előtérbe kerül. Nagyon sok fejlesztést valósítottunk meg az elmúlt két évben, és szeretnénk ezeket majd bemutatni” – tájékoztatott a polgármester, aki egy játék kukásautót és saját mese könyvéből egy példányt is Patriknak ajándékozott. 

Hirdetés

A kisfiú először félénk volt, de boldogan mesélt stábunknak az élményeiről. “Otthon is szétválogatjuk a szemetet és szoktam nézni a kukásautót. Nagyon szupi volt a kocsiba ülni és műanyagot gyűjtő edényt üríteni. Van egy szemétszedő botom, amivel összeszedem este mások szemetét, mert eldobni a szemetet butaság.”- hangsúlyozta Reider Patrik, akinek édesapja Reider Tamás nagyon hálás volt a különleges meglepetésért. “Nagyon köszönjük a lehetőséget, nem is gondoltuk, hogy ennyi figyelem hárul majd ránk, mi csak annyit szerettünk volna tudni, mikor lesz nyílt nap, nehogy lemaradjunk, de ennél sokkal többet kaptunk.”– zárta gondolatait az édesapa. 

Nagy Csaba, a Hulladékkezelő Központ igazgatója a Győr Plusz Médiának azt mondta, nagyon aktívan használják a közösségi média felületeket, így ezt a kérést is tudták teljesíteni, amelyben a polgármester is partner és támogató volt.

A hulladékokkal kapcsolatos teendőinket nem lehet életkorhoz kötni, ezért is örültünk, amikor láttuk, hogy Patrik mindössze három éves és bízunk abban, hogy ezzel a kis programmal is tudunk olyan információkat továbbítani és eljuttatni egészen fiatalokhoz is, hogy érdemes foglalkozni a szelektív hulladékgyűjtéssel, érdemes szakszerűen és jól használni  győri hulladékudvarokat az otthon lévő kukákban pedig megfelelően szétválogatni a szemetet, egyáltalán törődni a hulladékainkkal.” – emelte ki az ügyvezető. 

Patrik nem csak ajándékokkal, de széles mosollyal az arcán és élményekkel együtt ballagott ki szüleivel a szeméttelep ajtaján. 

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #GYHG | #Győr | #híradó | #meglepetés |
likeold
a fb oldalunkat