Hirdetés
Szitásdomb

Gyerekzsivajtól volt hangos a Füvészkert

Fotó: A szerző felvétele
Ficsór Dávid
2021.05.05. 15:02

A Győri Tulipános Iskola alsó tagozatosai kedden és szerdán a Szitásdombi Füvészkertben jártak. Dr. Ferenczi Zoltán, a Zölderő Környezetvédő és Szépítő Egyesület elnöke és Morvay László a szervezet tagja vezette körbe a fiatalokat.

Hirdetés

A diákok ismeretterjesztő előadásokat hallhattak, felfedezhették a zöld környezetet és a két nap során két fát is elültettek. A Zölderő egyesület a járvány enyhülésével szeretné egyre gyakoribbá tenni az ilyen alkalmakat.

„A vírushelyzet miatt eddig nem nagyon volt lehetőség az ilyen és ehhez hasonló programok megszervezésére, de szeretnénk egyre szorosabb kapcsolatot kialakítani az iskolákkal és szélesebbre tárni a füvészkert kapuit” –mondta a Győr Plusznak Morvay László, az egyesület tagja.

Hirdetés

Februárban adták át a megújult Szitásdombi Füvészkertet, ami, azóta sokat fejlődött, virágba borult és szépen kizöldült. A terület megmentéséért sokat dolgozott a Zölderő Környezetvédő és Szépítő Egyesület. „A fiatalok megszólítása fontos célja szervezetünknek, ez az egyik alapelv, amit a Füvészkert kialakításánál megfogalmaztunk” – hangsúlyozta Dr. Ferenczi Zoltán, az egyesület elnöke.

Hozzátette, a védett növények szaporítása, védelme, az egyetemisták kutatásainak segítése is célkitűzéseik között szerepel, a 700 méter hosszan kialakított sétányt pedig rekreációs céllal használhatják a családok. Figyelmeztető és ismeretterjesztő táblák segítik a kirándulók, érdeklődők időtöltését.

A Tulipános Iskola alsósai egy otthon talált gyíkot is kihoztak magukkal, hiszen elmondásuk szerint, egy füvészkertben sok hasonló állat van és itt biztosan jobban fogja érezni magát.

Az egyik kislány pedig kesztyűvel, zacskókkal felszerelkezve érkezett a programra és kérdezősködött, hogy összeszedheti-e a szemetet a területen.

A diákok keddi és a szerdai csoportja is elültetett egy-egy fát itt a füvészkertben, jelezve, hogy számukra is fontos a zöld gondolkodás.

Galéria: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+ TV | #környezetvédelem | #szabadidő |
likeold
a fb oldalunkat