Hirdetés

Gyárbővítés a Melecsnél

Fotó: O. Jakócs Péter
Kárpát Zsolt
2022.09.21. 15:30
Hirdetés

Jelentősen bővíti gyártókapacitását a Győri Nemzetköz Ipari Parkban működő Melecs magyarországi telephelye. A beruházás során egy gyártócsarnok építésével 1800 négyzetméterrel nagyobb lesz a termelő terület.

Hirdetés

A projekt másik fő pillére a technológia fejlesztés, amelynek köszönhetően új gyártósokat, berendezéseket vásárol és telepít a vállalat. A beruházás összértéke eléri a 4,7 milliárd forintot, ezzel a cég 30 százalékkal növeli majd forgalmát. Az keddi alapkőletételnél elhangzott a gyárbővítéssel 120 új munkahely jön létre.

A 2009-ben alapított osztrák cég fejlődése töretlen. Jelenleg Ausztriában, Mexikóban, Kínában és Magyarországon működnek üzemei. A győri telephelyet az elmúlt 12 évben többször bővítették, most ismét egy nagyszabású beruházás mellett döntött a vállalat.

„A megrendeléseink olyan mértékben növekedtek, hogy a jelenlegi gyártófelületek kevésnek bizonyultak. A beruházás volumene az épületet illetően 1.7 milliárd, a technológiai fejlesztés értéke további 3 milliárd forint. Nálunk jelenleg 460-an dolgoznak, és mi mindig is arra törekedtünk, hogy minél több környéken élő kapjon munkát. Olyanok, akik kellő kompetenciákkal és szaktudással rendelkeznek.” – nyilatkozta Tóvizi Szilveszter Melecs Magyarországi Fióktelepének igazgatója.

A győri gyárban az innovatív ötleteket támogató vezetők és munkatársak dolgoznak, ami eredményes és hatékony, ezért fejlesztik a győri telephelyet, hangzott el az új csarnok alapkőletételénél.

„A Melecs életében mérföldkő volt, hogy 12 éve a Győri Nemzetközi Ipari Parkot választották. Az elmúlt időszak azt bizonyította, hogy ez a vállalatnak és Győrnek is jó döntés volt. Egyedülálló munkakörnyezetben dolgozhatnak itt az alkalmazottak. Elnyerték a családbarát munkahely címet is.” – mondta el a rendezvényen Szeles Szabolcs győri alpolgármester.

A Melecs-nél elektronikai alkatrészek, eszközök készülnek, elsősorban autóipari és háztartási berendezéseket gyártó világcégek megrendelésére.

„Nagyon örülök annak, hogy ebben a nehéz helyzetben, vannak olyan cégek, amelyek fejlesztenek. Most már 10 nemzet több mint 100 cége működik itt az ipari parkban. Ez szükségessé teszi magának az ipari parknak a fejlesztését is. Természetesen ahol vannak még belső területek mint itt is, ott van lehetőség a bővítésre.” – emelte ki Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő.

Az új munkahelyek mellett a beruházásnak köszönhetően várhatóan 30 százalékkal nő majd a győri telephely forgalma.

(X)

Kapcsolódó témák: #gyárbővítés | #Győr+ TV | #híradó | #melecs |
Hirdetés