Hirdetés
Bűncselekmény

Gondatlan emberöléssel vádolja az ügyészség a férjet

Fotó: ügyészség
Győr+
2021.01.11. 09:50

Több súlyos, töréses sérülést szenvedett az ellökött idős asszony. Egy hétre rá a kórházban halt meg.

Hirdetés

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádiratának tényállása szerint a házaspár élete idővel gyakori veszekedésekkel lett terhelt. Ekként a férfi gyakran dobott különböző tárgyakat, kést, lábast, tányért a felesége felé, de sérülést ezekkel soha nem okozott.

2019 tavaszán, a vádbeli napon a férfi azért haragudott meg a feleségére, mert mire a férfi hazaért a horgászatból, a felesége nem húzta fel a redőnyt az otthonuk alsó szintjén lévő ablakokon.

Hirdetés
Ekkor egy poharat dobott a konyhában álló sértett felé, aki a pohár elől elhajolt. Ezt követően a férfi a konyhából – lábassal a kezében – az udvarra indult halat pucolni. Haladása során – sérülésokozási szándék nélkül – könyökével meglökte a konyhaajtóban az útjában lévő sértettet.

Az idős asszony a lökéstől a konyhaajtóval szemben lévő padlásajtónak dőlt, majd onnan a földre csúszott. Esése során a sértett combnyaktörést és kulcscsonttörést szenvedett el. A férfi a feleségét szitkozódások közepette magára hagyta.

A nénihez aznap délután lánya hívott mentőt. Őt a kórházban másnap megműtötték, de ébreszthetetlen állapotba került és hat nappal később elhunyt.

A combnyaktörés és a kulcscsonttörés, valamint a halál között közvetett ok-okozati összefüggés állapítható meg.

Az ügyészség a férfit gondatlan emberölés vétségével és minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja. Vele szemben – a halmazati szabályok alapján – hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozás során a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #Győr | #ügyészség |
likeold
a fb oldalunkat