Gyárváros a Belvárosban

Fotók a vasútállomáson

Gyárváros a belvárosban_tárlat MÁV-ART_2021_12_02_ÁcsTamás_24
Földvári Gabriella
2021.12.02. 12:27

Érdemes ellátogatni, vagy útba ejteni a győri vasútállomást, ahol az utastérben található MÁV-ART Galériában szebbnél szebb fotókat láthatunk győri alkotóktól.

Gyárváros a Belvárosban címmel nyílt csütörtökön kiállítás a Győri Vasúti Forgalmi Csomópont és a (VOKE) Arany János Művelődési Ház  szervezésében Gyárváros a Belvárosban címmel.

A tárlatot Fülöp Péter, a művelődési ház vezetője ajánlotta a közönség figyelmébe, aki elmondta, gyárvárosi, vagy a városrészhez kötődő amatőr alkotók fotói láthatók a mindenki számára nyitott kiállítótérben. Mindez egy kis helyi közösségnek, a Gyárvárosiak Baráti Köre Egyesületnek köszönhető.

Az egyesület elnöke Molnár Imre, aki szintén fotós, hangsúlyozta, céljuk az, hogy a városrész lakóinak kulturális eseményeket biztosítsanak, kiállításokat tartsanak, előadásokat szervezzenek. A most nyíló tárlat is először a Gyárvárosi Művelődési Házban volt látható. „A képeken észrevehető az a szépség, amelyben a fotós egy-egy örömpillanatot örökített meg, felvillantva a természet szépségét, vagy az emberi egyéniség mivoltát.

Horváth Zsuzsanna, Győr Vasúti Forgalmi Csomóponti Főnökség vezetője szerint a MÁV-ART Galériában rendezett tárlatok nagyon népszerűek, az állomáson megfordulók várakozás közben gyakran megcsodálják a kiállított fotókat. Virág Lajos, a Győri Fotóklub Egyesület tagja megnyitó beszédében a fényképezés művészetére hívta fel a jelenlévők figyelmét.

A kiállításon Dániel István, Magyarné Kostelec Szilvia, Németh Gyula és Roll Péter a Győri Fotóklub Egyesület tagjainak, valamint Molnár Imre és Fülöp Péter munkái láthatók.

A fotók 2022. március végéig tekinthetők meg a győri vasútállomáson.

Fotó: Ács Tamás

Televíziós szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #galéria | #Győr+ TV | #híradó | #vasútállomás | #VOKE |