Fogantatásra hangolva

Pécskai István Fotó: Győri Könyvtár
2023.01.09. 15:01

Színek és szavak címmel különleges könyv- és festménybemutatót tartanak pénteken, 17 órakor a Bezerédj-kastély Művelődési Házban (9012 Győr, Győri út 90.). Ligetvári Anita Fogantatásra hangolva című művéhez Fodor Tímea készítette az illusztrációt.

Hirdetés

A festő a fogantatás különböző motívumait szerette volna ábrázolni, így került rá a hold mint a nőiesség szimbóluma, s szerepelnek rajta felhők, halak, virágok és foltok.

„Általában a festményeim hónapokig készülnek, ezúttal azonban viszonylag gyorsan, néhány hét alatt befejeztem az illusztrációt. Az, hogy mikor lesz kész egy alkotás, nagyban függ az alkotói ihlettől. Örömmel vállaltam a feladatot, hogy Anita könyvéhez illusztrációt készítsek. A fogantatás, a témával kapcsolatos problémák sajnos nagyon sok nő számára aktuálisak. Úgy érzem, ez a könyv hiánypótló. A lelki oldaláról közelíti meg a témát, s bízunk benne, hogy sok nő számára jelenthet segítséget, akik ha elolvassák, úgy érzik majd, hogy a problémájukkal nincsenek egyedül” – árulta el érdeklődésünkre Fodor Tímea.

Fotó: fodortimea.hu

Fodor Tímea egyébként négy-öt évvel ezelőtt kezdett el komolyabban foglalkozni a festéssel.

„Korábban teljesen más szakmában dolgoztam, de mindig is hiányzott az alkotás. Gyermekként jó volt a kézügyességem, volt tehetségem a rajzoláshoz és a festéshez. Ugyanakkor később sokáig nem foglalkoztam a képzőművészettel. Amikor újra ecsetet vettem a kezembe, elképesztő érzés volt. Komoly űrt sikerült betölteni az életemben. Örömömet lelem a festésben, ami egyfajta meditációt is jelent számomra, sikerül általa kikapcsolnom és levezetnem” – tette hozzá Fodor Tímea.

A könyvbemutatóra a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Mindezt a regisztracio@gyorikonyvtar.hu e-mail-címen lehet megtenni.

A program a TOP-6.9.2-16-GY1-2018-00001 „A helyi identitás és kohézió erősítése Győr városában”című projekt keretében valósul meg.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

(x)

Hirdetés
Kapcsolódó témák: ##Győri Könyvtár #TOP | #Győr+ TV | #híradó |