Fodrászbemutató a Famulusban

Szerző és fotó: Németh Boglárka
2024.06.01. 15:06

Czinki Herbert és Dalotti Gergő mesterfodrászok tartottak bemutatót szombat délután a Hotel Famulusban. Közel negyvenen vettek részt az eseményen, melyet a Győri Ipartestület fodrász szakosztálya szervezett és amelyre Győrön kívül Veszprém vármegyéből és a Csallóközből is érkeztek fodrászok. A nagyszabású rendezvényen külön modelleken mutatták be az új vágási, valamint festési trendeket az oktatók.

“Nagyon megváltozott minden, négy generáció próbál együtt élni, ennek köszönhetően a trendek is nagyon széthúznak. Ezen a bemutatón pedig próbáltunk mindenkire gondolni, így lesz majd egy hétköznapi hajviselet, egy különleges festési technika és egy extrémebb, kicsit művészi frizura is. Ilyenkor a fodrászok inkább egy érzést kapnak, mint, hogy most ugyanazt tudják reprodukálni, amit mi mutatunk nekik, ezt az érzést, hangulatot továbbviszik és nyilván otthon is kell majd foglalkozni vele.”- számolt be Czinki Herbert, fodrász

A bemutatón szó esett arról is hogyan kell egy szalont vezetni, a vendégek felé az anyagiakat kommunikálni és lefordítani úgynevezett fodrásznyelvre a kliensek elképzeléseit. A modelleken pedig nem csak vágási, de festési technikákat is bemutattak a mesterek. 

Az első és legfontosabb technika, a balayage, hiszen ez most egy óriási trend és azt gondolom, hogy a jövőben is az lesz, hiszen ez egy olyan technika, amit a vendég otthon is huzamosabb ideig jól tud kezelni, így nem kell minden hónapban fodrászhoz mennie.  Emellett pedig kreatív technikákat is mutatok, amivel a fodrászok feldobhatják a mindennapi munkát is.” – fejtette ki Dalotti Gergő, mesterfodrász és oktató.

A Győri  Ipartestület szervezésében nem ez az első bemutató, mellyel nem titkolt céljuk a létszám bővítése és a fiatalítás. 

“Célunk az, hogy a fiatalokat is bevonjuk az egyesület működésébe, hogy szakmailag összetartsuk a fodrász társadalmat, így segítséget nyújthat ebben az is, ha neves előadók jönnek bemutatót tartani ide, Győrbe.” – emelte ki, Horváth Mónika, fodrász szakosztály elnöke.

Az öt órán tartó tanfolyamon a bemutató után kérdések feltevésére is volt lehetőség. 

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #Győr | #híradó | #iparkamara |