Finom falatok az állatok karácsonyán

Németh Boglárka
2022.12.22. 12:03

Nem csak az embereknek járnak a színes csomagok, benne pedig a különleges ajándékok. Tudják ezt a Xantus János Állatkertben is, ahol minden évben karácsonyi meglepetést kapnak az állatok is. 2022-ben a csimpánzok, a tigrisek, a patkányok, a hüllők és a tengeri malacok sem maradhattak ki az ajándékozásból. 

Hirdetés

Ez a program egy környezetgazdagítás az állatok számára. Egy olyan esemény, egy olyan nap, amikor valami különleges történik, valami szokatlan, váratlan, ami feldobja a kedvüket, a ragadozóknak például feldobja a ragadozó ösztönét. Másrészről pedig a látogatók felé  a karácsonynak a hangulata, az ünnepe, hogy lássák, hogy az állatkertben is megtartjuk, lehet ünnepelni, hogy együtt tudjunk ünnepelni az állatokkal. Az állatkertünknek az egyik legnagyobb vagy legerőteljesebb hangulata, amit képviselni szeretnénk az, hogy mi egy család vagyunk és az állatokkal együtt vagyunk egy család, épp ezért is szeretnénk velük ünnepelni” – fejtette ki Wenczel Flóra, a Xantus János Állatkert zoo pedagógusa. 

A Zoo táboros gyerekek már kora reggel a takarmány konyhán szorgoskodtak. Hámoztak és szeleteltek, a környezetbarát papírral bevont dobozokba pedig bele is rakták a finomságokat. A tigrisek ketrecébe ráadásul ők készíthették be a meglepetéseket. A tigrisek a kiengedést követően azonnal rávetődtek a csomagokra, volt, akinek kettő is jutott, az ínyenc húsokat pedig rögtön be is falták. A látogatók és a gyerekek is nagyon élvezték az állatkerti karácsonyt.

A tigrisek mellett a  csimpánzok, a csarnok állatai, köztük a hüllők, a patkányok és a tengeri malacok sem maradtak ajándékok nélkül, így a karácsony már teljes lesz az állatok számára is. 

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Hirdetés