Sportolj és segíts!

Finisben: pár nap és itt a Fuss a struccal!

P. Csapucha Adrienn Illusztráció: Depositphotos
2023.04.18. 13:39

Közeleg a nagy nap, amikor egy nemes ügyért húzhatjuk fel a futócipőnket, hiszen ezen a hétvégén a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány ötlete nyomán elindul a Fuss a struccal! futófesztivál. Rengeteg előnevezés érkezett már a sporteseményre, de természetesen regisztrációra még a helyszínen is van lehetőség.

Dr. Horváth Eszter gondolt egy nagyot és elindította a lélegzet kampányt azért, hogy a győriek és a Győr környékén élők összefogjanak a gyermekekért. Az akció célja ugyanis egy 12 millió forint értékű lélegeztetőgép beszerzése, melyet vagy adomány felajánlásával patronálhatunk, vagy úgy, hogy elindulunk a struccfutáson.

Nagy az érdeklődés, de szükség van minden támogatásra, s bár előnevezésre már nincs lehetőség, de április 23-án vasárnap mindenkit várnak az Aranypart II-re. „500 darab befutó érmet készíttettünk el, ebből már 470-nek gazdája is van, ennyien adták le előzetesen nevezéseiket, sőt, el is utalták a nevezési díjat. A helyszínen a regisztrációs pult egyébként vasárnap reggel 7 órakor nyit és egészen 8-ig van lehetőség rajtszám kérésére” – fogalmazott a doktornő.

Komoly versennyel készülnek a szervezők, így chipes időmérőt is igényelhetnek a futók, 1000 forint letéti díj ellenében. „A távok esetében a pálya nagy része a Püspökerdőben lesz, gyönyörű környezetben sportolhatunk. Egy kis csapat áll egyébként mellettem, a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány munkatársai és az ő családjaik, ezúton is mindenkinek köszönöm, aki valamilyen formában segítette az esemény megrendezését” – árulta el dr. Horváth Eszter rádiónk stúdiójában kedden. Mint mondta, külön öröm, hogy Földingné Nagy Judit, Kara Zsuzsanna és Nagy Balázs is örömmel csatlakozott a kampányhoz.

„Várjuk a felajánlásokat, a gyermekintenziv.hu oldalon nagyon sok információt megtalálhatnak azok, akik örömmel támogatnák a kezdeményezésünket” – tette hozzá az ötletgazda.

Illusztráció: Depositphotos