Ezzel is szeretnék csökkenteni a vírusok életben maradásának esélyét

Fertőtlenítés a közterületeken

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2020.04.08. 15:28

Nem csupán takarítanak, a nagy forgalmú helyeket fertőtlenítik is a Győr-Szol Zrt. munkatársai a városban.

Győr önkormányzatának kezdeményezésére, a Dr. Dézsi Csaba András polgármester és Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester egyeztetésén született döntés értelmében a Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési Igazgatóságának munkatársai az egészségügyi vészhelyzet kihirdetése óta fokozott figyelmet fordítanak a közterületek takarítására.

A szolgáltató valamennyi rendelkezésre álló munkagépe és a városüzemeltetésben dolgozó valamennyi munkatársa napi rendszerességgel takarítja az utcákat, tereket, parkokat, ürítik a csikktartókat, hulladékgyűjtő edényeket, tisztítják az utcabútorokat.

A munka része valamennyi városrészben a nagy forgalmú területek fertőtlenítő tisztítása.

A Győr-Szol dolgozói a közegészségügyi hatóság által ajánlott vegyszeres keverékkel takarítják a lakóterületeken lévő buszvárókat, a kerékpártárolókat, hulladékgyűjtő edényeket, padokat, járófelületeket.

A fertőtlenítés egyrészt a város takarítására használt kisgépekkel, seprőgépekkel, másrészt kézi permetező eszközökkel, mosópisztollyal történik.

A közterületek fertőtlenítése nem jelent végleges megoldást a kórokozók terjedésének megakadályozására, de mindenképpen csökkenti a vírusok életben maradásénak és továbbadásának esélyét.

A kritikus területek fertőtlenítés folyamatosan történik, mindaddig, amíg a közegészségügyi helyzet ezt megkívánja.

A szolgáltató felhívja a figyelmet az érvényben lévő, rendkívüli közegészségügyi rendelkezések betartására, közterületeken csak az tartózkodjon, akinek feltétlenül szükséges!

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid