Fergeteges gyereknap az Aranyparton

Kárpát Zsolt Fotó: Ács Tamás
2023.05.28. 14:31

Május utolsó vasárnapján ismét hatalmas Gyerek Piknik helyszínévé változott Győrött az Aranypart II., ahol kicsik és nagyok, sőt még a szülők is egészen biztos, hogy megtalálták a nekik való időtöltést.

Verőfényes napsütésben gyerekzsivajtó volt hangos az Aranypart II., ahol vasárnap 10 órakor kezdődött a Gyerek Piknik. A családok késő délutánig szórakozhattak és válogathattak a sok-sok színes program közül. 

Többek között megmérettethették magukat a lovagi hétpróbán, kipróbálhatták az ökojátszóteret, az óriás buborékkészítő eszközöket, játékos kísérletekben vehettek részt és még zsonglőrködhettek is. Persze a kézműves foglalkozások sem hiányozhattak a kínálatból: mindenkit vártak a kézműves sátrakban, ahol ajándékokat, kabalákat készíthettek a kisebbek és a nagyobbak is. A színpadon közben bábosok, zenészek, zsonglőrök gondoskodtak a közönség szórakoztatásáról, akik hálás tapssal, énekléssel, mosollyal és sok-sok kacagással viszonozták az előadásokat.

„Nagyon készültünk erre az első szabadtéri programra” kezdte a helyszínen Kokas Éva, a Generációk Házának igazgatója, majd arról is beszélt, hogy az esemény kapcsolódik a Petőfi 200 emlékévhez: „Több programunkban szeretnénk megemlékezni Petőfi Sándor születésnapjáról. Itt az Aranypart II-n, János Vitéz és barátai a hívószó. A Generációk Háza idén is sokszínű programokkal – többek között kézműves foglalkozásokkal és népi játszóházzal – készült. Itt vannak a partner intézményeink: a könyvtár és a múzeum is. Mindenki kedvére falatozhat is, hiszen finom ételek, frissítők várják a családokat és természetesen az elmaradhatatlan gyereknapi vattacukor is megtalálható a standokon. Azt gondolom, ami egy igazán jó és vidám gyereknaphoz kell az itt megvan.” – zárta a Győr+ Média érdeklődésére Kokas Éva.

Galária: Ács Tamás

Gyermeknapi jegyzetünket itt olvashatják: