Fekete-iskola: új tanév, új köntösben és jelenlétben

Fotó: Győr+ archív
Zombai-Kovács Ákos
2021.08.13. 11:54

Megújult köntösben és természetesen jelenléti oktatásban kezdi az új tanévet a Fekete István Általános Iskola. Erről az intézmény igazgatója beszélt a Győr Plusznak, aki kiemelte, nehéz, de rendkívül tanulságos tanéven vannak túl a Feketések.

Németh Péter szerint a Covid-járvány idején diákok, tanárok és szülők remekül működtek együtt és sokat is tanultak egymástól, ennek köszönhetően eredményes tanévet zárt az adyvárosi intézmény.

„A digitális munkarendben sokféle képességet sajátítottunk el, sokszor a gyerekek adtak tanácsot nekünk oktatóknak, vagy éppen otthonról hoztak a diákjaink hasznos ötleteket” – tette hozzá a Fekete István Általános Iskola igazgatója.

„Összességében azt tudom mondani, hogy tanulóink nem értek el rosszabb eredményt az év során, mintha egész évben jelenléti oktatás lett volna” – fogalmazott a direktor. „A Covid-járvány mellett azzal is együtt kellett élnünk az elmúlt időszakban, hogy az iskolát szinte teljesen felújítják, a munkákkal együtt kellett élnünk, alkalmazkodnunk kellett hozzá” – emelte ki Németh Péter.

A Győr+ TV stábja kint járt az iskolánál:

Televíziós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

„Volt, hogy egyik vagy másik osztályból ki kellett költöznünk, esetleg egy ideig nem volt áram, de ezeket a kihívásokat is sikeresen leküzdöttük” – hangsúlyozta az igazgató. „Természetesen jelenléti oktatásban kezdjük az új tanévet szeptember elsején, de annyi tapasztalatot szereztünk, hogy akkor sem kell megijednünk, ha menet közben esetleg digitális tanrendre kell átállnunk” – mondta a szakember.

Iskolakezdésre a nagyobb, látványosabb felújítási munkák befejeződnek, csak kisebb simítások maradnak utána, a mintegy 950 milliós, állami forrásból megvalósuló fejlesztés hivatalos átadására pedig szeptember elején kerülhet sor” – zárta szavait Németh Péter.

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #híradó | #iskolakezdés | #Tanévkezdés |