Ezrek állásbörzéztek a munkalehetőség jegyében

Fotó: ZKA
Zombai-Kovács Ákos
2022.09.30. 12:03

Több ezren fordultak meg az immár hatodik alkalommal megrendezett Arrabona Állásbörzén, amit ezúttal az ETO Park Hotelben lehetett felkeresni. 41 kiállító, mintegy 450 friss állásajánlattal várta az érdeklődőket. A börze főszervezője szerint az elmúlt két év különösen sok kihívást hozott az emberek életébe és a munkaerőpiac is jelentősen átalakult. Ennek ellenére vagy talán éppen ezért sok szabad állás van Győrben és a régióban is, ahol rengeteg cég várja a lehetőleg minél képzettebb és mobilisabb munkaerőt.

Hirdetés

Új helyszínen, de a régi célokkal rendezték meg pénteken az immár hatodik Arrabona Állásbörzét. Ezúttal 41 cég, mintegy 450 friss állásajánlata várta az érdeklődőket az ETO Park Hotelban.

A program főszervezője szerint az elmúlt két év a munkaerőpiacot is átalakította, ahol most rengeteg a lehetőség. „Az elmúlt két évben sok minden sújtotta a cégeket, de a munkavállalókat és a családokat is, átalakult a munkaerőpiac, most azt látjuk, hogy rengeteg a szabad állás, az emberek viszont nehezebben váltanak– mondta a Győr+ Médiának Battyányi Csaba.

Rengeteg állásajánlat várta a börzére érkezőket, akik első kézből kaphattak információkat a lehetőségekkel kapcsolatban. Az ilyen rendezvények létjogosultsága a válság és a háború által sújtott világban is óriási, legalábbis ez derült ki az érdeklődők nagy számából.

Azt vesszük észre, mindig egyre többen vannak, itt sokkal közvetlenebbül lehet információkhoz jutni, mint egy állásinterjún, ráadásul többféle ajánlat között lehet választani itt helyben” – tette hozzá az Arrabona Állásbörze főszervezője. Egy, a régióban Kunszigeten és Kimlén működő alkatrészgyártó és beszállító cég minden ilyen lehetőséget kihasznál, hogy munkatársakat toborozzon, ezúttal is komoly célokkal érkeztek. „Folyamatosan bővülünk és fejlesztünk, elmozdultunk mi az elektromos autó irányába, ez pedig új munkaerőt igényel, versenyképes bérekkel, komoly bónusszal és cafetériával várjuk leendő munkavállalóinkat” – fogalmazott a cég képviselője.

A hatodik Arrabona Állásbörzére előzetesen 1600-an regisztráltak, de a reggeli forgalomból kiindulva borítékolható, hogy még ennél is többen válogattak pénteken a különböző álláslehetőségek között.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #állásbörze | #Győr | #híradó |