Hirdetés
Városházi elismerés

Európa-bajnok evezőst és edzőjét köszöntötték

Fotó: Marcali Gábor
Kárpát Zsolt
2021.05.03. 15:56

Az olaszországi evezős Európa-bajnokságon aranyérmet szerző Szabó Bencét és edzőjét, Alföldi Zoltánt köszöntötték a Győri Városházán. A GYAC színeiben versenyző Szabó Bence, szolnoki evezős társával, Furkó Kálmánnal könnyűsúlyú kettesben áprilisban lett Európa-bajnok. A győri sportoló mindent megtesz azért, hogy az Európa-bajnoki cím után olimpiai kvótát is szerezzen.

Hirdetés

Dr. Dézsi Csaba András polgármester fogadta és oklevéllel, ajándékkal ismerte el Szabó Bence kimagasló teljesítményét, aki áprilisban szerzett Európa- bajnoki címet az evezős Eb-n.

„Győr Büszke a bajnokaira, a vízi sportok pedig kiemelten fontosak városunkban. Az, hogy valaki Európa-bajnoki címet szerez, rendkívül komoly teljesítmény. Emellett az is fontos, hogy az ilyen teljesítmények inspirálják a fiatalokat” – mondta a köszöntés során a polgármester.

Hirdetés

A GYAC színeiben versenyző Szabó Bence, szolnoki evezős társával, Furkó Kálmánnal könnyűsúlyú kettesben, áprilisban lett Európa-bajnok.

Fotó: Marcali Gábor

„Az időjárás nehezítette a futamokat esett, az eső és a szél is erős volt. De minden körülményen túl tudtuk tenni magunkat, és győztünk.” nyilatkozta az Európa-bajnok.

Alföldi Zoltán, Szabó Bence edzője, szintén átvehette Győr elismerését, aki elmondta, a következő hetekben újabb kihívás vár az evezősökre, mert most legfontosabb céljuk az olimpiai kvóta megszerzése. Az edző szerint ahhoz, hogy a magyar evezőspár ott legyen a tokiói olimpián, erős amerikai és ázsiai hajókat is le kell győzniük majd a kvalifikációs versenyen.

Galéria: Marcali Gábor

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #evezés | #GYAC | #Győr+ TV | #Győri önkormányzat |
likeold
a fb oldalunkat