Hirdetés

Erős nyár után jó őszben bíznak a csarnokban

Fotó: ZKÁ
Zombai-Kovács Ákos
2022.09.23. 10:43

Az aszály ellenére is erős nyári forgalom után jó őszben bíznak a Vásárcsarnok kereskedői. A piacon is érezhető az évszakváltás, megjelentek a jellegzetesen őszi termékek. Az alma és a szőlő a legkelendőbb gyümölcsök, de a zöldségek közül a paprika és a paradicsom is jól fogy.

Hirdetés

Ottjártunkkor a szokásos pénteki nagyüzem volt tapasztalható a győri Vásárcsarnokban, ahol már érezhetően az ősz az úr. Itt is megjelentek az évszakra jellemző gyümölcsök, nem csoda, hogy az erős nyár után jó őszre is számítanak az árusok.

Nagyon jó nyarat zártunk, erősen alakult a szezon, annak ellenére, hogy bizony az aszály megnehezítette a termelők és a kereskedők dolgát is, bízom benne, hogy az ősz sem nagyon marad majd el a nyártól” – mondta Markó Vendel.

Ez az időszak főleg a szőlőről, a szilváról és az őszi almákról szól a piacon, de lassan itt a tökszezon is. Ezt is egyre többen keresik és folyamatosan bővülnek a felhasználási módszerek is. „Azt tapasztaljuk, hogy hagyományosan sokan keresik az ősz jellegzetes gyümölcseit, a tök pedig azért egyre népszerűbb, mert egyre többféleképpen használják fel a háztartásokban, sütőtök, tök krémleves, de sok minden más is készülhet belőle” – tette hozzá a zöldség-gyümölcskereskedő.

A csarnok egy másik standjánál is egymást váltották a vevők. Jól pörögnek az őszi termékek, nem is panaszkodott a kereskedő. „Szilva, szőlő és alma, ezek már nálunk is megjelentek, sokan keresik ezeket, jó áron is tudjuk őket adni szerencsére” hangsúlyozta Kissné Adrienn.

A boltokban érzékelhető infláció a csarnokban is érződik, csak itt, sokkal halványabban. Kissné Adrienn is abban bízik, hogy az év végéig, nem nagyon emelkednek már az árak. „Azért egy 10-20 százalékkal emelkedtek az árak a piacon is, de próbáljuk, amennyire lehet visszatartani a folyamatos áremelkedést, mert nekünk fontosak a vevők, akikért meg is teszünk minden tőlünk telhetőt – magyarázta a zöldség-gyümölcskereskedő.

Mivel a szeptember szokatlanul erősen indult, az árusok legalább hasonlóan jó folytatásban bíznak. A mérsékelt drágulás érezhetően nem riasztotta el a vásárlókat, így a mostani komoly forgalom, akár karácsonyig is kitarthat.

Tv-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #élelmiszerek | #gyümölcs | #ősz | #vásárcsarnok | #zöldség |
Hirdetés