Híradó

Építő tábor: félidő!

Fotó: Marcali Gábor
Ficsór Dávid
2021.07.14. 14:08

Második hetéhez érkezett a marcalvárosi kiserdőben zajló építő tábor, amit idén a város 750-es jubileuma jegyében szerveztek.

Tavaly ugyan a járványhelyzet miatt elmaradt, a program népszerűsége semmit sem csökkent az évek során. A szerdai napon ellátogatott a táborba dr. Pergel Elza, Győr alpolgármestere is, aki azt mondta, nem csak színes, de szakmailag is nagyon szépen alátámasztott a rendezvény.

„A gyerekek építenek, dolgoznak, de nem csak ez az egész lényege, hanem az, hogy foglalkoztatják őket minden oldalról. Ez a tábor a klasszikus nyári táboroknak az összegyúrt változata, ahol az önkéntesek, a pedagógusok, a különböző területekről érkező szakemberek remek munkát végeznek” –mondta a Győr Plusznak a városvezető.

A tavalyi szünet után, idén három turnusban szervezték meg a tábort, jelenleg a második hét zajlik épp, száz gyermek részvételével. A Vaskakas és a Frigyláda történetét is megjelenítik a marcalvárosi kiserdőben. Az egy hetes turnusok különböző munkafolyamatokat hajtanak végre. Az egyik érdekessége az idei tábornak, hogy hatalmas bábokat is építenek a gyerekek, melyeket Horváth Márk és Vitányi Istán bábművészekkel keltenek életre, hiszen minden pénteken, a turnusok lezárásakor egy darabot is előadnak a táborozók. Szerdán tehát már a félidejéhez ért az idei tábor. Az építkezések még péntekig folyamatosan zajlanak, aztán hétfőn egy újabb turnus kezd bele a munkálatokba.

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #nyár | #nyári táborok | #Vakáció |