Elosztóközpontot nyitott Győrben az Apollo Tyres

Győr+ Fotó: Apollo Tyres
2023.11.20. 21:13

Az Apollo Tyres megnyitotta új európai értékesítési központját a győri VGP Parkban. Az új telephely, amely egy 24 ezer négyzetméteres raktárat és további 600 négyzetméteres irodahelyiséget foglal magában, könnyen megközelíthető az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyárából, és csomópontként szolgál majd az abroncsok Európa-szerte történő szállításához - írja az autopro.hu.

A vállalat fenntarthatósági céljaihoz igazodva a legmodernebb raktár környezetbarát kialakítású, és várhatóan „nagyon jó” minősítést kap a BREAMM-től, a világ legjelentősebb épületek környezetvédelmi értékelési módszerétől és minősítési rendszerétől. A raktárat napelemek telepítésére is előkészítették- tette közzé az autopro.hu. Az indiai hátterű vállalat 2023-ban 3,4 milliárd dolláros összértékkel rendelkezik.

Benoit Rivallant, az Apollo Tyres Europe elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott: „Ez az új létesítmény segít javítani a működési hatékonyságunkat, és nagyobb rugalmasságot biztosít a termékek tárolása és a megrendelések teljesítése terén. A létesítmény lenyűgöző környezetvédelmi jellemzőkkel rendelkezik, és ideális helyen fekszik, kiváló közlekedési kapcsolatokkal – nem utolsósorban a gyöngyöshalászi gyárunk felé. Ez a nyitás egy újabb fontos mérföldkövet jelent stratégiánkban, amelynek célja, hogy növeljük jelenlétünket a gumiabroncsok kulcsfontosságú szegmenseiben és az európai országokban.”

Októberben az Apollo Tyres bejelentette, hogy a hollandiai termelés iránti hosszú távú elkötelezettségének részeként átalakítja elsődleges raktárát Hollandiában. Az Apollo Tyres összes európai létesítményét korszerűsítik, hogy fenntarthatóbbá váljon, és megfeleljen a vállalat azon ambiciózus céljának, hogy 2050-re szén-dioxid-semlegessé váljon.

Pálovics Károly, a VGP Magyarország országigazgatója hozzátette: „A VGP Győr Park kiemelkedő szerepet tölt be a város melletti ipari övezetben, és az Apollo Tyres egy másik fontos autóipari szereplő, amely most itt működik.”

Kapcsolódó témák: #gazdaság | #Ipari Park |