Hirdetés
Rendezvény

Először lesznek Győrben halnapok

Illusztráció: Freepik
Németh Boglárka
2021.10.06. 11:59

Október 9-10-én rendezik az I. Győri Halnapokat a Radó-szigeten. A gasztronómia szerelmesei különleges és hagyományos halételeket kóstolhatnak meg a Rába-part szomszédságában.

Hirdetés

Tömböly Tamás, az esemény főszervezője ma Kádár-Németh Matilddal, a Szegedi Halászcsárda üzletvezetőjével és Mohácsi Attila, színésszel meséltek a program részleteiről a Győr+ Rádióban.

A szervező elmondta: régóta fontolgatta a fesztivál ötletét, mivel a folyók városában eddig nem volt igazi, halas rendezvény. Megkereste az önkormányzatot, akik partnerként támogatják az eseményt. Tömböly Tamás kiemelte: nemcsak a gasztronómia, de a kultúra szerelmeseinek is kedveskednek. A zenepavilont térzenének rendezik be, ahol fellépnek: Star Machine, Michelle Myrtill és ebédidőben Szórádi Árpáddal szól a nóta.

Hirdetés

Vasárnap Mohácsi Attilaa Győri Nemzeti Színház színművésze varázsolja el a közönséget az olasz ihletésű Érzések és sugallatok műsorával. Az esti szórakozásról a Petúnia Nyaral zenekar gondoskodik. Mohácsi Attila arról mesélt, hogy saját maga is a halételek szerelmese, emellett az Érzések és sugallatok című produkció a külföldi és hazai vizek felé is nyílik. A művész előadja majd például: az ’O Sole Mio-t és a Felicitat is.

A főszerepben azért természetesen a halételek lesznek: ötféle, – többek között szegedi, balatoni, szigetközi és bajai – különböző ízesítéssel készülő halászlé mellett a hagyományos harcsapaprikás, és halburber is képviselteti magát. Újdonság lesz a harcsacsinta. Az ínyenceket egészben sütött süllő, keszeg és kárász várja. De az igazán gourmetek még sushit is kóstolhatnak. Kádár-Németh Matild, a Szegedi Halászcsárda üzletvezetője kiemelte: a halászlé mellett egy ún. sétáló haltepertővel is kedveskednek, emellett egy nagy bográcsot is felállítanak. Fő céljuk pedig, hogy a győri halfogyasztás is elérje a szegedi 7,6 kg/főset.

A programok szombat és vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődnek gyermekműsorokkal és este 9-10 óráig tartanak. Az I. Győri Halnapok védettségi igazolvány nélkül látogatható.

Kattintson a képre a a nagyobb méretért!

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #gasztronómia | #híradó | #koncert | #programajánló | #színház |
likeold
a fb oldalunkat