Hirdetés
Rendőrkézen

Elfogták a gyanúsítottat, aki rábaközi otthonokba tört be

Fotó: Police.hu
Police.hu
2020.10.29. 12:40

A megalapozott gyanú szerint kifigyelte, mikor üres a ház, majd befeszítette az ajtót, és készpénzt, valamint ékszereket lopott egy 19 éves győri férfi.

Hirdetés

A nyomozás adatai szerint július 25-ről július 26-ra virradó éjszaka Szanyban, egy Ady Endre utcai ingatlanban ismeretlen elkövető befeszítette az ajtót, majd onnan ékszereket és pénzt lopott el. Néhány hónappal később – szeptember 8-án a délelőtti órákban – egy másik rábaközi településen, Mihályi egyik családi házába is betörtek, ahonnan az ismeretlen tettes kutatást követően szintén magával vitte a megtalált készpénzt, illetve az értéktárgyakat.

Fotó: Police.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felderítői és a kapuvári nyomozók a két bűncselekmény között több hasonlóságot is felfedeztek. A nyomozás során begyűjtött információknak köszönhetően hamarosan a látókörükbe került egy 19 éves győri lakcímmel rendelkező fiatalember, S. Milán, akiről bebizonyosodott, hogy mindkét betörés időpontjában a helyszíneken tartózkodott, és a megalapozott gyanú szerint ő lehetett a két bűncselekmény elkövetője.

Hirdetés

A rendőrök október 28-án a reggeli órákban lepték meg otthonában a fiatal férfit, akit megbilincseltek, majd a Kapuvári Rendőrkapitányságra történt előállítását követően – őrizetbe vétele mellett – lopás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A kapuvári nyomozók előterjesztést tettek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására az illetékes járási ügyészség felé.

Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat