A Győr+ Onlineon is:

Élet, egy antiszociális macskával

Győr+
2021.09.13. 08:01

Maszat a cirmos cica mostantól tulajdonképpen beköltözik a Győr+ Onlinera. Na persze csak képletesen, hiszen egy antiszociális macska nem változtat lakhelyet. Viszont történeteit mostantól honlapunkon is olvashatjátok, hiszen gazdája a munkatársunk.

Maszat egy 11 éves, mentett házimacska, a belvárosban él a Győr+ Média újságírójával és szerkesztőjével, Havassy Anna Katalinnal. Talán csak annyiban különbözik a többi cicától, hogy roppant antiszocális. Mégis szerethető. Főleg azért, mert Kata úgy fogadta be, hogy tudta: Maszat egy mentett cica, kissé sérült lelkivilággal.

A biztos haláltól mentette meg egy szombathelyi hölgy, mert az eredeti tulajdonosa alaposan elverte – kezdte Kata, majd így folytatta: „Ahogy mesélték, agyon akarta ütni a többi testvérével együtt. Maszat megmenekült, s a hölgy gondoskodásának hála felépült, akkor fogadtam én örökbe. Nagyon félénk, érzékeny, de kellően undok és öntörvényű. Mindig tudtam ezekről a tulajdonságairól, de a járványhelyzet miatti home office még inkább megmutatta, milyen is valójában.”

Az állandó otthonlét ébresztette rá kolleginánkat, hogy Maszat a viselkedésével, a nézésével, a testbeszédével akár üzenetet is közvetít, amelyet ha „lefordít”, sokszor szarkasztikus, sokszor vidám, s van, hogy társadalomkritikával is átszőtt történetek születhetnek. A visszajelzések pedig azt mutatják, az emberek kedveli ezeket az írásokat.

„Tudom, hogy nem én vagyok az első, aki a cicája segítségével is kommunikál, de törekszem az egyediségre, és nem az utánzásra. Nincs politikai üzenet, nincs életvezetési tanácsadás, csak gondolatok vannak, amelyek talán jobban eljutnak az emberekhez egy cicán keresztül. Na meg persze vicces sztorik, amelyeket biztos több macskatartó is átélt már. Maszat az első cicám, míg szüleimmel éltem vidéken, mindig nagytestű kutyánk volt, így rengeteget tanulok Maszat mellett a macskákról, mind a mai napig. Amit viszont az első pillanattól tudok: nála fantasztikusabb és antiszociálisabb macska biztosan nem létezik…” – zárta Kata.

Maszatnak, az antiszociális macskának a gondolatai, a történetei tehát mostantól a Győr+ Online felületén is olvashatók, keressétek a friss bejegyzéseket!

Kapcsolódó témák: #állattartás | #Maszat | #napi érdekes |