Hirdetés
Nem érdemes várni a csodára, nem valószínű árcsökkenés

Éledezik a győri ingatlanpiac

Fotó: Pixabay
Garamvölgyi Imre
2020.04.23. 12:33

A koronavírus járvány a kereskedelem minden szegmensére hatással van. A beszállító láncok ideiglenes leállása miatt a gazdaság érzékeny veszteségeket szenved. Lakáspiaci elemzők szerint komoly hatással lehet a járványügyi veszélyhelyzet az ingatlanárakra is, több vélemény szerint jelentős áresés várható ezen a téren. Utánajártunk a győri helyzetnek.

Hirdetés

Búza Tímea, az Édes Otthon ingatlaniroda munkatársa szerint éledezik a győri ingatlanpiac. Az irodák a kezdeti nehézségek után átálltak a vészhelyzet miatt megkövetelt működési rendszerre. Telefonos időpont egyeztetés az ügyfelek rendelkezésére állnak.

„Úgy látom, ha nagyon lassan is, beindul az ingatlanpiac. A mi irodánkban folyamatosan keresik az ügyfeleink az albérleteket, ami meg akadozik, az a magánlakások piaca, hisz a körülmények miatt a tulajdonosok nem szívesen engednek be a házukba, lakásukba idegeneket. A „szabadlevegős”ingatlanok esetében már érezzük, hogy mozgás van.” – fejtette ki Búza Tímea.

Hirdetés

Az ingatlanárak diagnosztizált csökkenését azonban nem tapasztalta még az ingatlanszakember.

„Az árcsökkenést egyáltalán nem tudom megerősíteni. Nyilván a fővárosi árakat érzékenyebben érinti a helyzet, de Győrben abszolút nincsen árcsökkenés és valószínűleg nem is várható.

Nagyon rövid az idő ami a veszélyhelyzet kihirdetése óta eltelt, ez az egy, másfél hónap pedig nem szakad be az ingatlanpiac. Az előfordulhat, ha valakinek nagyon sürgős az ingatlan értékesítése az enged belőle egy picit, az új építésű ingatlanok áránál azonban ez nem tapasztalható, sőt, mivel szigorodnak az energetikai szabályozások, biztosra vehető, hogy inkább áremelkedésre lehet számítani.” – mondta Búza Tímea.

Az ingatlanszakértő tanácsa szerint, ha valaki lakásvásárláson töri a fejét, akkor nem érdemes várnia a „csodára”, mert a COVID-19 járvány hatására nem fognak beesni az ingatlanárak Győrben.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Járványhelyzet | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat