Éjszaka az állatkertben

Grafika: Xantus János Állatkert
Xantus János Állatkert
2022.08.21. 17:01

Oroszlánüvöltés az éjszakában, némán cserkésző szemek villogása a bokrokból, vágtató paták dobogása, vízcsobogás… A naplemente után a természet mindig különleges csodákat tartogat. Felébrednek a nappal csendesen pihenő állatok, a vadvilág egy olyan arcát figyelhetjük meg ilyenkor, amire mindig is kíváncsiak voltunk.

Hirdetés

Aki ismeri a győri állatkertet, az tudja, hogy a nyár utolsó hónapjának utolsó pénteke mindig az állatkertek éjszakáját jelenti.

A kert szokásosan látogatható napközben, azonban, ahogy az ég szürkülni kezd, feltárják titkaikat a kifutók. 17 órától kezdődnek a programok, a látogatókat pedig 21.30-ig, meghosszabbított nyitva tartással várja a győri állatkert. A Győr+ Televízióban látható, idén elindult „Kifutón túl” magazinműsor révén, mely a Győr+Média és a Xantus János Állatkert koprodukciója, már betekintést nyerhettünk olyan helyekre, ahova látogatóként nem mehetünk. De még ennél is nagyobb élményt jelent mindezt a saját szemünkkel látni.

Hol zajlik az állatkerti lakók etetésének előkészítése? Hol járnak be a gondozók a tigris- és medveházakba? Vajon mi található a pingvinmedencén túl? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre kaphatjuk meg a választ ezen az estén. Valamit nem tudsz az állatkert működésével kapcsolatban, de mindig érdekelt? Tedd fel kérdéseid egyenesen a gondozónak, személyesen!

Az éjszakai bátorságpróba arra jó, hogy legyőzzük félelmeinket, egyben közelebb kerüljünk a velünk együtt élő állatvilághoz. A Tapizoo-ban immár nemcsak az egykor élt állatok maradványait csodálhatjuk meg, hanem „nemszeretem” állatokkal is találkozhatunk: patkánnyal, csótánnyal és sok egyéb érdekességgel.

Kalandozoo látványetetésünk sem maradhat el, ahogy az elefánttréning, a pingvinséta sem, majd az este a legizgalmasabb programmal, a ragadozók éjszakai vadászattal ér véget. Oroszlánok, tigrisek és vadkutyák cserkészik be a vacsorájukat a látogatók szeme láttára.

Az állatkert augusztus 26-án 10 órától 22 óráig tart nyitva (belépés 21 óráig lehetséges). Tölts a győri állatkert lakóival egy izgalmas nyár végi estét! Vár az állatkertek éjszakája!

(x)

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr | #Xantus János Állatkert |