Hirdetés
Életmód

Egyensúlyban önmagunkkal, sérülésmentesen

Győr+
2021.03.26. 09:45
Hirdetés

Hivatalosan is itt a tavasz, ami mágnesként vonzza a szabadba a sportolni vágyókat. Ha nem vigyázunk, a téli álom után jöhet a tavaszi rémálom, hiszen sokan kezdőként, de akár újrakezdőként sem gondolnak arra, hogy fokozatosan kellene elkezdenünk a mozgást. Ellenkező esetben sérülés lehet a vége.

Hirdetés

A Sport & Balance Rehabilitációs és Terápiás Központ, a hivatásos és nem hivatásos sportolókat is segíti felépülésük során. Azonban a központ gyógytornásza, Szerencsés-Fekete Nóra fontosnak tartja, hogy mi magunk is sokat tehetünk a sérülések elkerülése érdekében. „A megfelelő sportág kiválasztása is elengedhetetlen. A leggyakoribb mozgásforma a futás, ízület kímélőbb a kerékpározás, de elmehetünk túrázni, vagy erősítő gyakorlatokat is végezhetünk a szabadban. De bármibe is fogjunk, a bemelegítésről sose feledkezzünk meg, mert ennek elmaradása izomhúzódáshoz, vagy akár komolyabb sérüléshez is vezethet.”

Ha felmerül a sérülés legapróbb jele, azonnal hagyjuk abba a sportolást. Semmiképpen ne kockáztassunk egy komolyabb sérülést. „Ha nincs nagyobb baj, akkor otthon is tehetünk a gyógyulásunk érdekében, leginkább a sérült végtag pihentetésével. Ha a lábunk sérült, polcoljuk fel, tegyünk rá egy kis szorítást, majd fáslizzuk be. Fontos, hogy lehűtsük a végtagot, hiszen ezzel és a felpolcolással csökkentjük a fájdalmat és a duzzanatot” – hangsúlyozza a gyógytornász. A kisebb sérülések egy-két nap alatt meggyógyulhatnak, de, ha nem javul az állapotunk, forduljunk szakemberhez.

A hivatásos és nem hivatásos sportolók között is gyakori probléma az izomhúzódás. „Ennek oka a bemelegítés hiánya, vagy a nyújtás elhagyása. Ha pedig nem figyelünk oda rá, újra és újra visszatérhetnek ezek a problémák. De ezen felül is számos problémával keresnek meg minket ügyfeleink. Sokan fordulnak hozzánk, hogy segítséget kérjenek a műtétek utáni rehabilitációban, de sokan a testtartásuk javítása miatt keresnek fel minket. ”

A Sport & Balance Rehabilitációs és Terápiás Központ kortól, nemtől, edzettségi szinttől függetlenül várja azokat, akik minél hamarabb, egészségesen szeretnének visszatérni a sportpályákra. A képzett szakemberekből álló csapat, az Olimpiai Sportparkban fogadja azokat, akik szem előtt tartják testi-lelki egészségüket, és szeretnének a gyógyulás útjára lépni. (x)

SPORT & BALANCE
Sportrehabilitációs és Terápiás Központ

+36 20 340 4780
facebook.com/sportandbalance.gyor

Kapcsolódó témák: #egészség | #életmód |
Hirdetés