Hirdetés
A fesztivál szeptember 6-án babakocsis felvonulással kezdődik

Egy hétig tart a születés fesztiválja

Fotó: O. Jakócs Péter
Szabó Csilla
2020.09.03. 19:18

Szeptember 6. és 12. között rendezi meg az I. Győri Születés Hete Fesztivált a Győr Gyárvárosi Baba-Mama Egyesület. Hét nap alatt 21 helyszínen 115 program várja a családokat, aminek célja, hogy a párkapcsolattal, fogantatással, várandóssággal, szüléssel, gyermekágyas időszakkal, kisgyermekgondozással kapcsolatban hiteles információkat adjon az érdeklődőknek.

Hirdetés

„Győr nagyon sok programot kínál a várandósoknak, kisbabás, kisgyermekes családoknak, de nem mindig könnyű ezekre rátalálni, ezért idén kihangosítjuk és bemutatjuk városunk minden családdá válással, várandóssággal, szüléssel, születéssel, gyermekágyas időszakkal és babákkal foglalkozó programját” – mondta Hidvégi-Vas Éva szervező.

A fesztivál keretében szeretnének minél több, a témában tevékenykedő klubot, foglalkozást, intézményt, szolgáltatást felvonultatni. Lesz többek között zenebölcsi-foglalkozás, kismamáknak, anyukáknak szóló tornabemutató, hozzátáplálási tanácsadás, szülésfelkészítő workshop, interaktív meseóra, újraélesztés-oktatás, kineziológiai és babamasszázs bemutató is, de nehéz lenne az összes eseményt felsorolni, a választék igazán bőséges.

Bokkon Viktória szervező elmondta, a programokon a részvétel ingyenes, a gyermekvállalás gondolatától kezdődően, a szülésélmény feldolgozásán át a kisgyermekes családok mindennapjait érintő témákkal találkozhatnak az érdeklődők. Lehetőséget kínálnak az egy hét alatt arra, hogy akár kismamaként, anyukaként, akár gyermekekkel együtt az egész család vehessen részt a rendezvényeken.

A programsorozat kialakításakor bevonták a győri szakembereket, akik a város különböző helyszínein régóta tartanak foglalkozásokat az egyhetes fesztiválhoz csatlakozott Győr számos civil szervezete, szakembere, foglalkozásvezetője, tanácsadója.

A fesztivál célja, hogy a leendő és már kisgyermekes családok tájékozódhassanak a lehetőségekről és ki is kipróbálhassák azokat. Elismert szakemberek, orvosok, szülésznők, pszichológusok, coachok, trénerek, tanácsadók és gyógypedagógusok állnak a közönség elé az egy hét során, hogy az érdeklődők ismereteit bővítsék a születés témakörében.

A fesztivál szeptember 6-án babakocsis felvonulással indul, a résztvevőket a Megyeháza térre várják, a felvonulás 10.15-kor indul el a Belvárosban. A hangulatos séta után 10. 50-kor megnyitót tart a Generációk Házában dr. Dézsi Csaba András polgármester, aki örömmel vállalta az 1. Győri Születés Hete Fesztivál fővédnökségét, és Hidvégi-Vas Éva, a Fecsegő Tipegők, azaz a Győr Gyárvárosi és Likócsi Baba-Mama Egyesület elnöke, a fesztivál főszervezője. A megnyitó után a Mesélő Jelek Babajelbeszéd Program zenebölcsi foglalkozását tartják az érdeklődőknek, de aznap még lesz arcfestés gyerekeknek, valamint érzékenyítő játékokkal vár mindenkit a Győr-Moson-Sopron Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház.

A fesztivál keretében szeptember 8-án, kedden délután kerül – immár hagyományosan – „új gazdájához” a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom győri vándorbölcsője is. A rendezvény szeptember 12-én ajándéksorolással zárul, számos helyi vállalkozó és a fesztiválhoz önkéntes alapon csatlakozott foglalkozás vezetője ajánlott fel ajándékokat. A sorsoláson mindenki részt vehet, aki bármelyik programon kitölti a jelenléti ívet. A zárórendezvény forgatagát az Aranykapu zenekar koncertje színesíti.

„Igyekeztünk egy színvonalas rendezvénysorozatot megalkotni, hogy az elkövetkezendő években öröm legyen hozzánk csatlakozni. Szeretnénk hagyományteremtő, közösségkovácsoló és közösségfejlesztő célzattal megrendezni a fesztivált” – tette hozzá Hidvégi-Vas Éva.

Kapcsolódó témák: #család | #egészség | #Győr |
Hirdetés