Hirdetés
Újra Nyílt nap a Győri Nemzeti Színházban

Egy csónakban evezünk

Fotó: Győri Nemzeti Színház
Farkas Mónika
2022.09.19. 18:54

Dan Gordon darabjával, az Esőember bemutatójával elstartolt az idei évad. Másnap, azaz vasárnap reggel 9 órakor pedig útjára indult - két év kihagyása után - az újrahangolt Nyílt nap, az Egy nap a színfalak mögött című rendezvény. “Ismerd meg a színházi csodát!” – az érdeklődők ismét megtöltötték a turnusokat: a Kulisszajárás, a Táncolj velünk! program, a Színpadtechnikai Show és az esti nagy gála is bizonyította, a színház és közönsége egymást erősítve és támogatva túllendülhet minden nehézségen.

Hirdetés

„Furcsa periódus után vagyunk, hiszen a Covidból éppenhogy csak kilábaltunk, most mindannyiunkat az energiatakarékosság kérdése foglalkoztat: hogyan tudunk a fűtéssel, a villamosenergiával okosan gazdálkodni? Ez természetesen újabb kihívás elé állítja a színházat, de bizonyítottuk már az elmúlt évadban is, hogy azokat a kötelezettségeket, amiket vállaltunk, azt a legmagasabb színvonalon hozzuk. Továbbra is szórakoztatni szeretnénk, és reméljük a közönség továbbra is örömmel jön hozzánk. Hiszem, hogy ebben a nehezített évadban is meg fogunk felelni a kihívásoknak” – fogalmazta meg reményeit a Győr+ kérdésére Bakos-Kiss Gábor igazgató.

Pontosan erre a gondolatra fűzte fel stand up-ját Páros Zsolt színpadmester és Fejszés Attila, aki egyenes a reptérről, egy Korda-parafrázissal érkezett, partnerét, Klárikát kereste a nézők közt. Majd mikor megtalálta, csónakba ültek, Shakespeare hőseiként hánykolódtak a viharos Temzén. Színész és közönsége mindig egy csónakban eveznek, a nagyérdemű tapsa nélkül nincs színház, hangzott el búcsúképpen a népszerű művésztől, akit legközelebb a szeptember 30-ai bemutatón, a Moliére-darabban láthat a közönség. Ezt követően Nádi Árpád, Produkciós Csoportvezető vette át a mikrofont, vezetésével csodás fényárban úszott a teljesség, megidézve A padlás című előadást is, a varázslatos lézershow mindenkit ámulatba ejtett.

„A lehetetlent rögtön megcsináljuk, a csodára kicsit várni kell” – Karácsony Szilveszter ügyelő, a teátrum Örökös Tagja állandó kulcsszereplője a nyílt napoknak. Büszke a Győri Nemzeti Színház műszaki stábjára, a szakértői csapatot nemcsak saját bázisán, de országosan is többször méltatták, legutóbb a 2022-es Mária evangéliumának többnapos győri díszletépítése kapcsán. A rendhagyó rendezések, rendhagyó, akár őrült ötleteket is hoznak, a fantasztikus csapat mindent elkövet, hogy ezeket maradéktalanul teljesítse, erre kiváló példák a Mirandolina és A végítélet napja című izgalmas győri bemutatók. “Mindent bele, le a gátlásokkal!” – nemcsak koreográfiával, de énekkel is készült Fekete Miklós csapata Bujtár Dominik és Katona-Zsombori Máté gyerekszereplők, valamint Karácsony Gergely színész közreműködésével. Arra vállalkoztak ugyanis két turnusban, hogy az Oliver! családi musical “Egy feladatod” című számát betanítják a jelentkezőknek. A lelkes amatőrök között nemcsak gyerekekkel, felnőttekkel, de nagyszülőkkel, sőt egy öthónapos kismamával is találkoztunk. A színházi énekes “fitness” remekül sikerült, a tánckar vezetője, Fekete Miklós elégedetten hagyhatta el a negyedik emeleti Próbatermet.

Miután mindenki kifújta magát, és felvette ünneplőjét, érkezett a Nyílt nap fénypontja, a Zenés színházi évadnyitó, este hatra a Nagyszínház újra benépesült. Az “Everybody needs somebody” című koncerten fellépett többek között Agócs Judit, Bakos-Kiss Gábor, Bende Ildikó, Bródy Norbert, Fejszés Attila,  Jáger András,  Lázin Beatrix, Mózes Anita, Rupnik Károly, Sík Frida, Ungvári István és a Dressing Room zenekar. Közreműködött a Győri Nemzeti Színház énekkara és zenekara Silló István és Medveczky Szabolcs vezetésével.

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Győri Nemzeti Színház | #nyílt nap |
Hirdetés