Hirdetés

Egészséges és finom ételek listája

Szarka Zsófi
2020.02.07. 20:28

Sokan szeretnénk helyesen táplálkozni, de emellett finom ételeket enni. Hirtelen nem is tudjuk, mihez nyúljunk, de ha a hűtőnkben olyan élelmiszerek lapulnak, amelyek könnyen emészthetőek, kalóriaszegények és vitamindúsak, jóval könnyebb dolgunk lehet. Mindenki ismeri, mindenki tudja, de ha listába szedjük, könnyebb vásárolni belőlük.

Hirdetés

A sok finomság mellett, sajnos nekem sem sikerül kizárólag ezt a listát követni, de igyekszem ehhez tartani magam, amikor éppen nem egy fánksütés zajlik a konyhámban. Sok dietetikus véleményét hallottam már és még több tanulmányt, orvosi javaslatot olvastam el ezzel kapcsolatban, hogy ebben sem divatot, hanem valós étrendet kövessek. Fontosak a zsírok, a vitaminok és hogy mit, milyen napszakban fogyasztok. Az edzések folyamán gyakran mérsékelt gyümölcs-, zöldségfogyasztást és még kevesebb tejterméket javasolnak. Az orvosok véleménye azonban az, hogy mindenből együnk, ami megbízható helyről származik és kevés utókezelést kapott. Ilyen egy egészséges fekete retek és egy házi natúr joghurt is.

A tanulság számomra az volt, hogy össze kell állítanom egy listát magamnak azokból az ételekből, amelyek egészségesek és szeretem is őket, majd arra figyelek, hogy különböző napszakokban és mértékben fogyasztom ezeket.

Hirdetés

Tipp: nyomtasd ki, majd függeszd ki a listát vagy legyen a telefonodon, hogy bevásárláskor és a főzésnél ötletet adjon!

A listát bátran ki lehet egészíteni, sőt, ki is lehet húzni belőle a tételeket, az enyém csupán a saját javaslatom.

Egyértelmű, hogy nagyobb költséget jelent hazánkban az egészséges táplálkozás, de a szerencsénk abban rejlik, hogy jóval kevesebb élelmiszer elegendő a jóllakottsághoz,  mert tartalmasabbak, nem kell semmiből nagy mennyiséget vásárolnunk.

likeold
a fb oldalunkat