Hirdetés

Egészség-Piac Újvárosban

Fotó: Ács Tamás
Németh Boglárka
2022.05.07. 12:57

Ezen a szombaton nagy volt a sürgés-forgás az Újvárosi Művelődési Házban és udvarán. A WHO Egészséges Városok program keretében tartottak ugyanis Egészség-Piacot. A vásár alkalmával bárki részt vehetett különböző szűrővizsgálatokon, melyekre egyébként akár hónapokat is várni kellene

Hirdetés

Az eseményt a Fitt Mamik, Senior Örömtánc csoport bemutatója nyitotta meg, majd Szeles Szabolcs alpolgármester, a körzet képviselője köszöntötte az egybegyűlteket.

Már 27. alkalommal vagyunk ezen a rendezvényen, az elmúlt két év bebizonyította, hogy az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsok nem közhelyek. A covid járvány alatt is megtanulhattuk, hogy ennél nincs fontosabb. Megtanulhattuk, hogy a mérések, illetve az egészségünkre való odafigyelés sokkal fontosabbak, mint amilyennek azt hittük. Sokan választották ma is ezt a programot – emelte ki a városvezető.

Hirdetés

Hozzátette, az idei egészségpiac jelmondata: “A mi bolygónk, a mi egészségünk.” – amely már önmagában is környezettudatosságra nevel bennünket. “Győrben rendkívül fontos a környezetvédelem, a polgármester, dr. Dézsi Csaba András ötlete alapján a Környezetvédelmi Bizottság is megalakult, de van klímaexpónk is. Én azt gondolom, hogy ez is egy fontos üzenete a mai napnak, hogy tanuljunk meg a környezetünkkel együtt élni és tudatosan használni, ami szükséges. Zöld bolygó, zöld mez, felhívnám a figyelmet arra, hogy ma este a kézis lányok fontos meccsen játszanak, úgyhogy hajrá ETO”- zárta gondolatait Szeles Szabolcs.

A megnyitón az Egészségpiac egyik állandó tagja, Dr. Szabó-Fekete Ibolya arról beszélt, hogy a mai nap egy egyedülálló lehetőség azok számára, aki tenni szeretnének az egészségük megőrzése érdekében. Ennek érdekében több ponton, több vizsgálati állomást alakítottak ki. Volt koleszterin, triglicerid, vércukor, vérnyomás, testsúly, testzsírszázalék és testtömegindex mérés. Szemvizsgálat, bőrgyógyászati és PSA diagnosztika, dietetikai tanácsadás, táplálkozási tanácsadás, csecsemő- és gyermekgondozási, táplálási és emlővizsgálati szaktanácsadás szülőknek, kismamáknak, szájhigiénés és lelki tanácsadás is. 

Ezek mellett helyi őstermelők is kitelepültek, de jelen voltak aloe verás termékekkel és nordic walking botokkal foglalkozó cégek is. A program természetesen teljesen ingyenes, este 6 órakor pedig egy regisztrációhoz kötött színházi előadás is várja az érdeklődőket, melynek címe: Csehov szemüvegén keresztül. 

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

likeold
a fb oldalunkat