Dupláztak: díjak és dicsőség a balettnak

P. Csapucha Adrienn Fotó: Ács Tamás
2023.10.29. 10:22

A pénteki premier után szombaton folytatódott az ünneplés a Győri Balettnál. A skarlát betű évek után új köntösbe öltözött és szenzációs sikert aratott, de nem csak ezért volt különleges az október végi hétvége. Az Audi Hungaria által alapított díj után ugyanis szombaton gazdára talált a Kardirex-díj, ráadásul rögtön kettő, Szentiványi Richard és Csepi Alexandra gazdagodott a kitüntetéssel.

Ahogy arról portálunk is beszámolt pénteken újabb világszínvonalú produkció premierjére várta közönségét a Győri Balett. Velekei László felújított koreográfiája életre szóló élményt garantált a táncszerető publikumnak. A bemutató méltó zárásaként az Audi Hungaria által 2014-ben alapított Minőségi Táncművészetért Díj idei kitüntetettjét, az olasz származású Luigi Ianonne-t is köszöntötték.

És ez mind semmi, szombaton ugyanis folytatódott a premier parádé. A végzetes drámai táncjáték végén duplázott az együttes, a dicsőséget díjat követték. A Kardirex Egészségügyi Központ 2003-ban alapította a Kardirex – Győri Balett Művészeti Díjat, így immár 20 éve szívügyük a társulat egészségügyi ellátása, egészségmegőrzése, a fiatal, tehetséges táncművészek támogatása. Az esten dr. Vasas Norbert centrumvezető főorvos nyújtotta át az elismerést Szentiványi Richard táncművésznek és a 20 éves jubileumi különdíjat Csepi Alexandra dramaturgnak.

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #díj | #elismerés | #Győri Balett | #kardirex | #premier |