Alpolgármesteri vizit a Rádióban

Dr. Pergel Elza: Nem újabb lezárásra készülünk

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2021.09.02. 10:34

Újabb különleges vizit a Győr+ Rádióban: ezúttal dr. Pergel Elza alpolgármester beszélt a Covid okozta feladatokról a szociális hálóban, Szóba került a rászorulók helyzete és a kulturális programok is.

A beszélgetés kezdetén dr. Pergel Elza kifejtette: nem tanévkezdésről, hanem nevelési évről beszélünk szeptemberben, hiszen nem csak az iskolások kezdenek ilyenkor új évet, hanem a többi nevelési intézmény is.

“Az intézményekben nagyon felkészült kollégáink vannak. Folyamatosan dolgozunk, hiába van “évkezdés”, vannak intézmények, ahol egész évben munka van. Az iskolákban a nyári leállás a felkészülést szolgálja” – szögezte le dr. Pergel Elza.

A negyedik hullám elkerülhetetlen a hírek alapján, de a győri intézmények felkészültek erre – emelte ki az alpolgármester.

A leginkább veszélyeztetett időseket azért viselte meg jobban a járvány, mert sokan élnek egyedül. Ha bezárkóztak, otthon maradtak, nehéz volt velük kapcsolatot tartani, megtudni, ha baj van – árulta el dr. Pergel Elza. “Nem volt még dolgunk ilyen járvánnyal, nem tudtuk, mire készüljünk” – engedett betekintést a nehézségekbe a város alpolgármestere.

Az idősotthoni ellátásban dolgozók nagyon felkészültek, az idősek 90 százaléka oltott, a dolgozók közül is szinte mindenki – árulta el dr. Pergel Elza. “Nem újabb lezárásra készülünk” – vetítette előre.

Dr. Pergel Elza, Győr alpolgármestere. Fotó: O. Jakócs Péter

Kérdésre dr. Pergel Elza elmondta: a lakossági közérzetre kiemelten figyelnek. Az intézmények, ügyintézők bárki számára elérhetőek, és a lakosság már közvetlenül is tud üzenni a városvezetésnek akár Facebookon is. Minden üzenetre figyelnek, dr. Dézsi Csaba András polgármester pedig kiemelten kezeli ezt a kérdést, nem csak éves, féléves beszámolók vannak, hanem folyamatos a kapcsolattartás – emelte ki az alpolgármester.

Most még nem érezzük a rendezvények hatását a járványt illetően – mondta dr. Pergel Elza. “Az emberek kiéheztek arra, hogy együtt legyenek, eljárjanak otthonról, társas lények vagyunk.”

Fantasztikus volt a nyár – mondta dr. Pergel Elza. A nyáron keveset voltunk szabadságon, hiszen rengeteg programot kellett pótolni, előre kellett tervezni ezeket. A polgármester úr igyekezett minél több kulturális programot ingyenessé tenni. A Dunakapu tér és a Széchenyi tér szinte folyamatosan telve vannak, a kulturális terek mint a színház szintén mindent megtesznek, hogy újra találkozhassanak a közönséggel – engedett betekintést az alpolgármester a mindennapi munkába.

“Igazi örömünnep volt a Placido Domingo-koncert” – emlékezett vissza dr. Pergel Elza.

A győri 750 forintos emlékéremmel kapcsolatban elmondta: nagyon fontos, hogy a fiatalokat emlékeztessük győri gyökereikre. Az első érmeosztásról kiemelte: boldog arcokat, boldog gyermekeket látott, akiket megérintett az, hogy ilyen ajándékot kaphattak.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr+TV | #Reggeli vizit |