Győr750

Megígérte, meg is kapják a Győr750 pénzérmét

Fotó: Marcali Gábor
Kárpát Zsolt
2021.08.26. 16:57

Ahogy a polgármester megígérte, minden 20 év alatti győri fiatal ingyen kap egy Győr750-es pénzérmét. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Magyar Nemzeti Bank a jubileumi év alkalmából 750 forintos pénzérmét bocsátott ki, ebből kaphatnak egyet-egyet azok a helyi fiatalok, akik regisztrálnak. Az ünnepi érmét azok igényelhetik, akik 2000. december 31 után születtek és állandó győri lakhellyel rendelkeznek. Az igényelt érméket összesen 29 alkalommal osztják az Olimpiai Sportparkban.

Az első 750-es pénzérmék csütörtök délután találtak gazdára.Rendezett sorokban, türelmesen várakoztak a 750-es pénzérmekért  azok a fiatalok, akik regisztráltak és jelentkeztek az éremosztás első napjára

„Ez egy hivatalos, a Nemzeti Bank által kiadott fizetőeszköz Magyarországon. Megvásároltunk belőle annyit, hogy a 20 éves, és az annál fiatalabbak, akik még ebben az évben születnek megkapják ajándékba a várostól. Ez azért nagyon fontos, mert úgy gondolom, hogy a jövő generációja fogja tovább építeni Győrt. Ez a pénzérme unikális az egész világon ami most a győri gyerekek tulajdonában lesz és, ha esetleg elkerülnek a városból, és ha erre pillantanak, eszükbe jut a szülővárosuk” – mondta dr. Dézsi Csaba András, aki hozzátette,  a 750-es pénzérme a győriek összetartozását is kifejezi a győri fiatalok körében.

Közel 30 ezren kapják meg az érmeket személyesen a város vezetőitől. Dr. Dézsi Csaba András polgármester mellett Dr. Pergel Elza alpolgármesterrel lehetet közös fotókat készíteni.

Fotógalériánk a helyszínről, cikkünk folytatódik:

Fotó: Marcali Gábor

„29 alkalommal  osztjuk ki ezeket az érmeket, melyeket körül-belül 1000 fiatal tudja átvenni egy-egy ilyen napon. Mindenkiről készül egy fénykép emlékbe, mert ez egy történelmi pillanat Győrben.” – emelte ki Győr polgármestere.
A rendezvényen azért, hogy ne legyen torlódás és túl nagy tömeg, órás lebontásban érkeztek a regisztráltak gyerekek, akik szülőkkel jöttek.

A Győr Plusz Rádió a helyszínről élő kívánságműsorral jelentkezett és így lesz ez a következő hetekben is, amikor csütörtökönként 13-tól 18 óráig lehet majd átvenni a 750-es érmeket. A rendezvényen készített fotókat a regisztrációs oldalról lehet letölteni.

Kapcsolódó témák: #Győr750 | #önkormányzat | #pénz |