Hálakoncert Győrben

Felejthetetlen koncertet adott Plácido Domingo Győrben

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2021.08.07. 08:00

A világ legismertebb énekese, Plácido Domingo és vendégei a Győri Filharmonikus Zenekarral több ezer ember előtt adtak pénteken este nagysikerű hálakoncertet Győrben, a Dunakapu téren

Prof. dr. Kásler Miklós az EMMI vezető minisztere és dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere július 15-én Budapesten jelentette be, hogy a spanyol világsztár augusztus 6-án Győrben ad hálakoncertet.

A hajdani három tenor egyike ezzel a fellépésével szerette volna megköszönni a világ valamennyi egészségügyi dolgozójának a covid járvány idején nyújtott emberfeletti teljesítményét, áldozatos munkáját.

A koncert iránt – amelyre előzetesen lehetett regisztrálni – hatalmas volt az érdeklődés, a fenntartott szabadjegyek pedig az első körben alig másfél óra alatt elfogytak. A Maestro már szerdán Győrbe érkezett, hogy megtartsa az első próbát.

A tegnap esti, 19.00 órára meghirdetett kapunyitásra több száz méteres sor várta türelmesen a Teleki László utcában, hogy részese lehessen a páratlan zenei élménynek. A gyors beengedésnek köszönhetően a felduzzadt sor is szépen haladt, így este nyolc óra előttre rendben megtelt a Dunakapu téren kialakított hatalmas nézőtér.

Plácido Domingo a közreműködő szólistákkal, Adela Zaharia szopránnal, fiával, Plácido Domingo Jr.-ral, a Virtuózok műsorának korábbi győztesével, Balázs-Piri Soma zongoristával, a Győri Filharmonikus Zenekarral, valamint a zenekart ezen az estén vezénylő Eugene Kohnnal adott felejthetetlen koncertet Győrben.

A színpadon aztán az is kiderült, hogy Domingo egy közvetlen, nagyon barátságos, sztárallűröktől mentes legenda. Az eseményen személyesen is köszönetet mondott a jelenlévő egészségügyi dolgozóknak a helytállásért, megemlítve, hogy családját sem kerülte el a koronavírus járvány. A spanyol világsztár megköszönte a szervezőknek és a támogatóknak, hogy segítették ennek a különleges estének a létrejöttét, és örömét fejezte ki, hogy ebben a gyönyörű és nagyszerű városban, Győrben ilyen remek közönség előtt léphet fel.

A nagy sikerű, telt házas dunakapu téri hálakoncerten érzelemdús, igazi örömteli kikapcsolódás várt a győri közönségre, amely a két órás koncert zárásakor hosszú perceken át tartó, szűnni nem akaró, álló vastapssal jutalmazta az est fellépőit.

Fotógaléria 1. – Ács Tamás

Fotógaléria 2. – Ács Tamás

Fotógaléria 3. – O. Jakócs Péter

Fotógaléria 4. – O. Jakócs Péter

Szerkesztő: Ficsór Dávid