Dr. Dézsi: Segíteni jó, de komoly kihívás

Fotó: Mekliz Fotóstúdió
Győr+
2022.07.15. 13:37

Emberekkel foglalkozni, rajtuk segíteni szép szakma, de komoly kihívás. Ezt mondta Győr polgármestere, aki egyben a Széchenyi István Egyetem Egészség- és Sporttudományi Karának tudományos dékánhelyettese, az egyetem péntek délelőtti diplomaátadó ünnepségen. dr. Dézsi Csaba András beszédében kiemelte, a diploma csak egy állomás a fiatalok életében, a tanulási folyamat a következő években, sőt életük végéig folytatódik. A végzettek nevében elköszönő ápolás szakos hallgató pedig úgy fogalmazott, óriási dolog, hogy a járvány idején a Széchenyi hőseivé válhattak.

Pontban 10 órakor érkezett az elnökség a pénteki nap első diplomaosztójára. A győri Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi, illetve az Egészség- és Sporttudományi Karán adtak ár összesen 200 diplomát azoknak, akik sikeren vették az akadályokat és az államvizsgán is túljutottak. A jogi kar tanszékvezetője úgy búcsúzott a végzettektől, hogy tudásuk és diplomájuk nagy eredmény, de komoly felelősség is.

„Diplomájuk és megszerzett tudásuk komoly siker, de nagy felelősség is, Önök képesek rá, hogy mostantól sokat tegyenek a város, az ország, sőt a világ sorsának alakításáért” – mondta beszédében Dr. Ferencz Jácint, a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar tanszékvezetője. Az egészség mindent jelent és mindennél fontosabb az életben, erről már az Egészség-és Sporttudományi Kar általános dékánhelyettese beszélt köszöntőjében. Dr. Fehér Rózsa is gratulált azoknak, akik a segítésre és a gyógyításra tették fel az életüket.

„Az egészség sokkal több ennél a szónál, az egészség mindent jelent, az egészség védelme és a prevenció a legfontosabb fogalmak most, 2022-ben” – fogalmazott dr. Fehér Rózsa, az Egészség- és Sporttudományi Kar általános dékánhelyettese. Győr polgármestere városvezetőként és tudományos dékánhelyetteseként is köszöntötte a friss diplomásokat. dr. Dézsi Csaba András kiemelte, emberekkel foglalkozni szép, de komoly hivatás. „A jogi és az egészségügyi szakterületet a segítség, a segítségnyújtás köti össze, ez a szakma, emberekkel foglalkozni és nekik segítséget nyújtani szép szakma, de borzasztóan komoly kihívás is egyben” – hangsúlyozta Győr polgármestere a diplomaosztón. A végzettek nevében búcsúzó ápolás szakos hallgató beszédében azt mondta, óriási dolog, hogy a tanulás mellett a Covid idején a Széchenyi hőseivé is válhattak.

Célba értünk, megérte a sok tanulás, készülés, éjszakázás, illetve a tanórákon kívüli tevékenység, mint a Covid-járvány idején a védekezésben való részvétel, egy nagy család, az egészségügyisek családjának részévé váltunk itt Győrben” – emelte ki Farkas Barbara ápolás és betegellátás alapszakos hallgató. Ezt követően előbb oktatói majd hallgatói díjakat adtak át, végül pedig a frissen végzettek szép sorban átvették jól megérdemelt diplomáikat.   

Galéria: MekliZ Fotóstúdió