Hirdetés
Polgármesteri vizit

Dr. Dézsi: Tényleg nagy meglepetést hoz Győrbe Fásy Ádám

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2021.07.16. 08:49

Rendhagyó módon pénteken érkezett a Győr+ Rádió stúdiójába dr. Dézsi Csaba András polgármester, aki természetesen beszélt Placido Domingo győri fellépéséről, de szóba került az is, miért találkozott Fásy Ádámmal.

Hirdetés

Ezúttal egy Rory Gallagher dallal hangoltak a stúdióban a műsorvezetők a polgármesterrel folytatott beszélgetésre, aki nemrég tért vissza a nyaralásából a városba. Elmondta, ott volt ideje gondolkodni, s háttértanulmányt olvasni a készülő Győr keresztek könyvhöz.

Fotó: O. Jakócs Péter

A polgármester beszélt Placido Domingo győri fellépéséről. Kollégánk a sajtótájékoztató helyszínén mikrofonvégre kapta a világhírű tenort. Erről ITT olvashatnak.

Dr. Dézsi Csaba András felidézte, Placido Domingo igazi világsztár, a három tenor egyike, aki Budapesten éppen lemezfelvételt készít. A Maestrot a Győri Filharmonikus Zenekar kíséri, a városvezető szerint ez is bizonyítéka annak, hogy Füke Géza társulata világszintűvé nőtte ki magát. Emlékeztetett, a hellogyor.hu oldalon lehet regisztrálni, de az egészségügyi dolgozóknak lesz külön felülete.

A Maestro utolsó koncertjeinek egyike lesz ez a fellépés – jegyezte meg a polgármester.

Éles váltással más műfaj irányába kanyarodott a rádiós beszélgetés. Nem maradhatott szó nélkül dr. Dézsi Csaba András azon Facebook bejegyzése, amiben írta, hogy éppen Fásy Ádámmal tárgyalt.

A városvezető bevallotta, hogy ez trollkodás is volt a részéről. Elmondta, megmozgatta a bejegyzés a győrieket, s örült neki, hogy nem vesztették el az emberek a humorukat.

A polgármester közölte, nem hiszi, hogy valaki ki tudja találni, mivel kapcsolatban beszéltek, mert tényleg nagyon „magas szintű kultúra lesz”.

Dr. Dézsi megjegyezte, annak ellenére, hogy Fásy Ádámot rengetegen negatívan ítélik meg, mégis sokan sokat tudnak róla.

Fotó: O. Jakócs Péter

A zenei műfajokról a városrészi vizitekre terelődött a szó. Dr. Dézsi Csaba András rámutatott, fontosak ezek a bejárások, ahol megszólítják őket az emberek, közvetlen viszony alakul ki a lakosokkal, akik elmondják problémáikat, ezáltal a városvezetés is tudja, mire van szükség.

Dr. Sík Sándor körzetében (Győrszentiván), ami mintegy 30 négyzetkilométeres terület, az úthálózattal, járdahálózattal kapcsolatos problémák, illetve az akadálymentesítés elmaradása jelenti a legfőbb gondot.

De Borsi Róbert körzetében is bizalmukba avatták a városvezetőt és a képviselőt.

Fotó: O. Jakócs Péter

Mivel a várható és szükséges beavatkozáshoz kanyarodott a beszélgetés, a polgármester szólt néhány szót a kulturális központról is. Elmondta, tegnap (július 15-én) ezzel kapcsolatban is tárgyalt a fővárosban. Megjegyezte a Facebook nyitóképe is a kulturális központ látványterve.

A beruházásoknál maradva beszéltek a Tatai úti körforgalom turbósításáról is. A polgármester felidézte, amikor épül az ipari park, az úthálózatot hozzáfejlesztették, viszont a körforgalom kicsi maradt. Itt sokszor feltorlódott a forgalom, ami kellemetlen. Ezt a csomópontot fejleszteni kell – hangsúlyozta dr. Dézsi Csaba András. A parlamenti képviselők segítségével és a polgármesteri lobbitevékenységgel sikerült megfelelő forrást biztosítani a felújításhoz.

A munka már elkezdődött, s 2022-re el is készül, mellette biztosítva lesz a forgalom.

Egy másik sarkalatos problémára, a parkolás kérdésére is kitért a vizit. Adyvárosban parkolólemez készül. Ennek előzményeiről a polgármester közölte, felmerült mélygarázs és parkolóház építése is, de azok aránytalanul költséges beruházások lettek volna, így szakértőkkel és a képviselőkkel egyeztetve döntöttek a parkolólemez mellett. Ez az új létesítmény nagyjából száz hellyel növeli meg a jelenlegi keretet.

A rendhagyó vizitet azzal magyarázták, nagyon sűrű a program, a jövő hét csütörtöki beszélgetést hozták előre. A városháza sokat dolgozik azért, hogy a győriek jól éreznék magukat a városban, az elmúlt időszak után ez rá is fér az emberekre.

Hétvégén fröccsnapok lesznek, ahol dr. Dézsi Csaba András is megfordul, bár behívó ügyeletes lesz a kórházban.

Fotó: O. Jakócs Péter

„Ha nem kap infarktus senki a térségben, akkor ott leszek” – mondta a polgármester.

Sajnos nemcsak vidám események történnek a városban. Dr. Dézsi Csaba András rámutatott, a Szabolcska utcai tűzeset után nagyon sok pletyka kelt szárnyra. Azt hangsúlyozta, fantasztikus volt a mentésben résztvevők munkája, a tűzoltók – amennyire csak lehetett – sikeresen lokalizálták a tüzet. Radnóti Ákos alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője a helyszínről figyelte a beavatkozást, s segítette a kiköltöztetett családot. Nekik felajánlottak egy lakást ugyanebben a tömbben, csak a másik oldalon.

Fotó: O. Jakócs Péter

A közeljövő programjáról a polgármester közölte, jövő csütörtökön Innsbruckba utazik a városvezetés, ahol megnézik a harangöntést. A város megbízásából ugyanis 32 harangot öntenek, hogy visszaadják az eredeti harangjátékot a győrieknek. Ezek a harangok a Városháza két kis tornyába kerülnek majd.

Dr. Dézsi Csaba András azt ígérte, ez lesz a legnívósabb harangjáték az országban. Bármilyen zenét el tud majd játszani.

Kapcsolódó témák: #polgármesteri vizit | #Reggeli vizit |
Hirdetés