Hirdetés
Bejelentés

166 új parkolóhely készül Adyvárosban

Zombai-Kovács Ákos
2021.07.09. 11:07

166 új parkolóhely létesül Adyvárosban, a Kodály Zoltán utcában és a Földes Gábor utca, Ifjúság körút felőli részén. Ezt Kara Ákos és Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselők jelentették be közösségi oldalaikon. A politikusok a Győr Plusznak beszéltek először arról, 2 és fél milliárd forint kormánytámogatásból valósul meg a parkoló fejlesztés. A képviselők kiemelték, a beruházás részeként a Kuopio park egy része is megújul, illetve járda- és útfelújítások is lesznek. A parkoló bővítéssel jelentősen javulhat Adyváros régóta problémás parkolási helyzete.

Hirdetés

„Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselőtársammal és dr. Dézsi Csaba András polgármesterrel közösen az elmúlt hónapokban több kormányzati egyeztetést is folytattunk azért, hogy javítani tudjunk az adyvárosi parkolási helyzeten” – mondta a Győr Plusznak Kara Ákos.

„A kormány jelentős támogatást ad annak a Győr által kidolgozott koncepciónak a megvalósításához, amivel összesen 166 férőhellyel bővülhet a parkolóhelyek száma a Kodály Zoltán utcában és a Földes Gábor utca, Ifjúság körút felé eső részén” – tette hozz az országgyűlési képviselő.

Hirdetés

„Nem csak parkolóhelyet létesítünk, de megújul a Kuopió park korábban elhanyagolt része, illetve járda- és útfelújítások is lesznek” – fogalmazott a politikus.

„Amikor csak Adyvárosban jártam, szinte mindenki azzal fogadott, hogy több parkolóhely kéne a körzetben, ezt orvosolja az a beruházás, amihez 2, 5 milliárd forintot biztosít a kormány” – mondta Simon Róbert Balázs.

„Más városrészekben is vannak parkolási problémák, ezek megoldásán is dolgozunk, de Adyvárosban a legrosszabb a helyzet, ezért fontos, hogy most végre valamelyest javulhat a helyzet” – emelte ki az országgyűlési képviselő. „Komoly mérföldkő ez a lakótelep és az ott élők életében, amihez köszönjük szépen a kormány támogatását” – hangsúlyozta a politikus.

Az országgyűlési képviselők kiemelték, ha a közbeszerzési eljárás sikeres lesz, akár már jövő tavasszal elkezdődhet a munkák látványos, építési része.

Tekintse meg a látványterveket!

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr |
likeold
a fb oldalunkat