Hirdetés

A gazdasági hatások mérséklése is fontos

Illusztráció: Győr+ Archívum
Győr+
2020.03.27. 14:02

A koronavírus-járvány okozta gazdasági következmények enyhítésén is dolgoznak - erről számol be Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere pénteki közleményében.

Hirdetés

A polgármester azt írja:

„Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata számára most elsődleges feladat az egészségügyi és szociális közfeladatok ellátásának biztosítása, az intézményrendszer stabil működtetése, de ezzel párhuzamosan már dolgozunk a járvány gazdasági hatásainak mérséklésén is.

Hirdetés

A mai napon a megyei kamarák és érdekvédelmi testületek elnökeivel folytattam párbeszédet, annak érdekében, hogy közösen készülhessünk fel a koronavírus-járvány okozta gazdasági következmények enyhítésére. Az egyeztetésen szó volt arról, hogy miben lehetnek a város segítségére a kamarák és a vállalatok, valamint arról is, hogy miben képes az önkormányzat segíteni.

Ahogy az önkormányzati tulajdonban álló intézményektől is intézkedési tervek elkészítését kértem, úgy a kamaráktól az érdekképviseleti körükbe tartozó vállalkozások vonatkozásában szakmai indokokkal alátámasztott, reális és konkrét, szakmacsoportokra lebontott javaslatok megfogalmazását várom. Tekintettel arra, hogy az egyes ágazatokat különböző módon és mértékben érinti a váltság, komoly, kidolgozott és ágazatspecifikus terveket szeretnék látni, két-három héten belül.

Együttműködésre hívom a győri vállalkozókat. Mindenekelőtt arra kérem a gazdasági élet szereplőit, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt a munkahelyek védelme érdekében.

Minden Győrben élő ember egyformán fontos számunkra, a munkavállalók épp úgy, mint a munkáltatók.

Kértem a jelenlévőket, hogy tolmácsolják külön köszönetemet és nagyrabecsülésemet azoknak, akik ebben a nehéz időkben nap, mint nap helytállnak a frontvonalban.

Győr város ereje mindig is az összefogásban rejlett, elsőként közösen le kell győznünk a járványt okozó kórokozót, de már most fel kell készülnünk a gazdaságban okozott kár enyhítésére.

Győr, 2020. március 27.
Dr. Dézsi Csaba András
polgármester”

Kapcsolódó témák: #gazdaság | #Győri önkormányzat | #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat