Mekli Zoltán egyedi fotói láthatók a bevásárlóközpontban

Díjnyertes alkotások: Szúnyog és Légi balett

Fotó: Zselló Péter
Földvári Gabriella
2020.07.31. 14:42

Mekli Zoltán fotóművész díjnyertes természetképeit, valamint rendhagyó centerfotói láthatja az Árkád bevásárlóközpont közönsége augusztus 21-ig.

Mekli Zoltán kedvenc időtöltése a madarak fotózása, egy Győrhöz közeli erdőben madárfotós bázist épített, ahol nem csak az élővilág fényképezésével foglalkozik, hanem a madarak ellátásával is. Hat éve eteti, itatja kis kedvenceit, amelyek között több érdekes, ritka faj is található. Egyik szeretett képe is a bázison készült, egy vörösbegyet örökített meg több tucatnyi fotón, amikor visszanézve őket, az egyiken felfedezett egy szúnyogot. A Szúnyog című képe többszörös díjnyertes lett. A kiállításra az elmúlt tíz év művészképei közül válogatott az alkotó, olyanokat, amelyekkel nemzetközi pályázatokon indult, nemzetközi szalonokon mérettette meg képeit.

„Legtöbb fotóm érzelemmel töltött, ragaszkodok hozzájuk, elfogult vagyok velük, de ha nemzetközi zsűri bírálja el, akkor megkapom a visszaigazolást, hogy jó után járok” – mondta a fotós. A kiállított néhány fotográfia alatt csak a címét látjuk, ezek az elmúlt időszak termései, a karantén ideje alatt küldte őket pályázatra, várja az elbírálásukat. A képek között feltűnik a Toszkán vidék, az Erdélyi táj, Csehország, vagy a Duna-delta, amelyeket utazásai során örökített meg.

Mekli Zoltán a nyitás óta a center „házifotósa”, csapatával minden rendezvényen ott van, mindent megörökít, dokumentál, amely az Árkád életében történik. Most a több ezer archív kép közül készült válogatást nézhetik meg az érdeklődők, olyanokat, amelyeket még soha nem publikáltak. „Ezeket elsősorban a saját kedvemre fotóztam, igyekszem a megszokottól eltérő képeket készíteni, hosszú időzárral, nagylátószöget, vagy szuperlátószöget használok. Kedvenceim, amikor a bevásárlóközpontot más színben tüntetem fel, mint a megszokott, ilyen képek készültek például a kertmoziban, a pikniken. „

Nagy Imre center manager a pénteki megnyitón kiemelte, a hosszú bezártság után különleges kiállítással szerették volna meglepni a látogatóikat. „A szürke hétköznapok után jó ránézni ezekre az elképesztő természetfotókra és az Árkádról készült fotóválogatásra, amelyek különleges pillanatokat örökítettek meg, különleges perspektívából egy nagyszerű fotós optikáján keresztül.”

Televíziós szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #árkád | #fotókiállítás | #Győr+ TV | #híradó |